Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ny leder for MIFFs søsterorganisasjon i Sverige

Elisabeth Svantesson (45) er riksdagsmedlem for Moderaterna. Lørdag kveld ble hun valt som ny landsleder for Samfundet Sverige-Israel.
Elisabeth Svantesson (45) er riksdagsmedlem for Moderaterna. Lørdag kveld ble hun valt som ny landsleder for Samfundet Sverige-Israel.
Riksdagsmedlem Elisabeth Svantesson (Moderaterna) ble lørdag valgt til ny landsleder for Samfundet Sverige-Israel.

MIFFs søsterorganisasjon har sin årlige rikskonferanse på Kaggeholmen utenfor Stockholm denne helgen.

På årsmøtet lørdag kveld takket Gunnar Hökmark av som leder. Politikeren har ledet organisasjonen de siste ni år.

En annen politiker og partikollega overtar. Elisabeth Svantesson har vært medlem av riksdagen siden 2006. Hun kommer som ny inn i styret til Samfundet Sverige-Israel. Resten av styret ble gjenvalgt.

 

Vil lære av MIFF

Søndag morgen skal undertegnede tale til årskonferansen. Hva kan vi lære av vår norske søsterorganisasjon Med Israel for fred? spør svenskene seg.

Min oppgave blir å fortelle om MIFFs historie og arbeid. Svenskene er spesielt interessert i å høre hvordan MIFF har kunnet øke fra 1400 medlemmer i år 2006, til 3000 i 2009, og over 5750 i april 2012. Svenskene er storebror i mye, men i løpet av de siste årene har MIFF vokst seg betydelig større enn Samfundet Sverige-Israel både i medlemmer og omsetning.

De siste årene har det vært økt kontakt mellom pro-israelske grupper i Skandinavia, og særlig mellom Sverige og Norge. Representanter for Samfundet Sverige-Israel og Svensk Israel-Information er så godt som faste gjester på MIFFs årskonferanser, og representanter fra MIFFs styre har vært på tilsvarende besøk i Sverige.

Både Samfundet og MIFF er politisk uavhengige og religiøst nøytrale medlemsorganisasjoner, som arbeider for å øke forståelsen for Israel i sine hjemland. Svensk Israel-Information komplimenterer Samfundet, og fungerer mer som et rent informasjonskontor med nettsted, nyhetsbrev, foredrag, bakgrunnsmateriale og mediearbeid.

Samfundet Sverige-Israel ble etablert som en landsomfattende organisasjon i Sverige i 1978, samme år som MIFF ble formelt stiftet. Men i Stockholm og andre større svenske byer hadde Samfundet vært i aktivitet allerede i lang tid, helt tilbake på 1950-tallet.

Samfundet har i dag omkring tre tusen medlemmer, og omlag 25 lokalsamfunn. Til sammenligning er MIFF på god vei mot seks tusen medlemmer, og har 17 lokalforeninger.

Så hvilke råd kan vi gi svenskene? Jeg skal dele mange tanker, men bare nevne to her.

1) Gi medlemmene noe håndfast igjen for medlemskontingenten. Helt siden 1975 har MIFF utgitt informasjonsavisen Midtøsten i fokus. Såvidt vi kan se, finnes det ikke noen tilsvarende avis i Sverige.

2) Etabler et levende nettsted og vær aktiv på sosiale medier. MIFF var tidlig ute på internett, allerede fra 1996. Fra 2001 har miff.no blitt oppdatert daglig med siste nytt. I tillegg bidro nettbutikk, stor lenkesamling, forum og chat-tjenester m.m. til å skape et online ressurssenter og sosialt samlingspunkt for Israel-venner. De senere årene har MIFF utnyttet mulighetene på  YouTube, Facebook og Twitter til å spre budskapet enda videre.

MIFF setter pris på samarbeidet med Samfundet Sverige-Israel og Svensk Israel-Information. Det anti-israelske klimaet i Sverige er minst like tøft som i Norge. Derfor trenger vi at alle gode krefter, alle som støtter Midtøstens eneste demokrati og rettsstat, samler seg og styrker informasjonsarbeidet.

Saken blir oppdatert.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart