Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp. (Foto: Eirik Sundt, Norsk Folkehjelp, flickr)
Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp. (Foto: Eirik Sundt, Norsk Folkehjelp, flickr)

Israel krever at EU stanser støtte til Norsk Folkehjelp

- Støtten til Norsk Folkehjelp bryter med EUs politikk som går imot boikott av Israel, påpeker strategidepartementet.

Federica Mogherini, EUs utenrikssjef, har tatt tydelig avstand fra boikott av Israel og BDS. Likevel gir EU stor økonomisk støtte til organisasjoner som arbeider for boikott, viser en rapport som Israels strategidepartement publiserte i slutten av mai.

Norsk Folkehjelp blir nevnt som det første eksempelet på organisasjoner som arbeider imot EUs politikk, men likevel mottar store overføringer fra EU. Ifølge Norsk Folkehjelps årsrapport for 2016 mottok organisasjonen 17 millioner kroner fra EU. EU-kommisjonen er også oppført som en av bidragsyterne på Norsk Folkehjelps nettside.

I april 2018 ble det kjent at Norsk Folkehjelp må tilbakebetale 16 millioner kroner til amerikanske myndigheter for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner og Iran.

– Israel ber på det sterkeste EU om å gjennomføre avvisning av boikott i praksis. EU må straks stanse finansiering av organisasjoner som fremmer anti-israelske boikotter og delegitimering, skriver strategidepartementet i sin rapport.

 

Mer om Norsk Folkehjelp

Allerede i 2014 skrev MIFF om Norsk Folkehjelps partner som har tette bånd til terrororganisasjonen PFLP. Kanskje de kunne spart 16 millioner kroner på å la seg advare av MIFF? Senest i april 2017 åpnet Norsk Folkehjelp dører i Norge for en palestiner med tilknytning til terror.

Norsk Folkehjelp har ikke bare gitt «kurs i demokrati» til unge medlemmer av Hamas, PFLP og DFLP, de deler også deres politiske mål for Israel: Jødene mister sin stat og kommer tilbake som minoritet over hele verden. «Retten til å vende tilbake er hellig. Den er ikke åpen for forhandligner eller kompromiss,» skriver Norsk Folkehjelp i et arabisk-språklig magasin. De har også vist fram «kunst» hvor Israel er utradert.

Norsk Folkehjelps dobbeltmoral bidrar til å videreføre konflikten i nye generasjoner: I Norge driver Norsk Folkehjelp arbeid for å integrere flyktninger. På Gaza-stripen arbeider den samme organisasjonen intenst for at flyktninger der ikke skal bli integrert.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart