To ukrainske soldater som trenger avansert medisinsk hjelp på vei inn til Sheba medisinsk senter. (Foto: Sheba-sykehuset)

Israel behandler skadde ukrainske soldater

Israel gir avansert medisinsk behandling til 20 ukrainske soldater som er hardt skadet i krigen.

De første av totalt 20 hardt skadde ukrainske soldater har ankommet Israel for medisinsk behandling. Israel har inngått en avtale med Ukraina om å gi soldatene avansert medisinsk behandling.

– Israel vil ta imot og behandle 20 ukrainske soldater som er blitt hardt skadet i krigen, sier Israels ambassadør til Ukraina Michael Brodsky.

Alle de skadde ukrainske soldatene skal behandles med proteser og de vil trenge lang tid med rehabilitering i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Det er Sheba medisinsk senter i nærheten av Tel Aviv som behandler de skadde soldatene. Sheba, som er Israels største sykehus, drev også et feltsykehus i seks uker i starten av det russiske invasjonen av Ukraina.

Mens vestlige land har levert betydelige mengder våpen til Ukraina siden den russiske invasjonen, har det israelske forsvarsdepartementet sagt nei til salg av både offensive og avanserte forsvarssystemer til Ukraina fordi det vil skade Israels «sensitive forhold» til Moskva.

Israel har forsøkt å bevare båndene til Russland, spesielt på grunn av det russiske militærets tilstedeværelse i nabolandet Syria. Israel gjennomfører til stadighet luftangrep mot iranske mål i Syria, og er derfor helt avhengig av en dialog med Russland. Men i det siste har forholdet kjølnet, etter stadig mer israelsk kritikk av Russland.

Russland, i likhet med Ukraina, har også en stor jødisk befolkning.

Mens Israel offisielt har avstått fra å sende våpen har landet forsynt Ukraina med forsvarsutstyr som hjelmer og vester og humanitær hjelp. Nylig ble det også kjent at israelsk forsvarsindustri selger anti-drone utstyr til Ukraina. Israelske myndigheter skal ikke ha stanset salget.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart