Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel behandler skadde ukrainske soldater

To ukrainske soldater som trenger avansert medisinsk hjelp på vei inn til Sheba medisinsk senter. (Foto: Sheba-sykehuset)
Israel gir avansert medisinsk behandling til 20 ukrainske soldater som er hardt skadet i krigen.

De første av totalt 20 hardt skadde ukrainske soldater har ankommet Israel for medisinsk behandling. Israel har inngått en avtale med Ukraina om å gi soldatene avansert medisinsk behandling.

– Israel vil ta imot og behandle 20 ukrainske soldater som er blitt hardt skadet i krigen, sier Israels ambassadør til Ukraina Michael Brodsky.

Alle de skadde ukrainske soldatene skal behandles med proteser og de vil trenge lang tid med rehabilitering i Israel, skriver Yedioth Ahronot.

Det er Sheba medisinsk senter i nærheten av Tel Aviv som behandler de skadde soldatene. Sheba, som er Israels største sykehus, drev også et feltsykehus i seks uker i starten av det russiske invasjonen av Ukraina.

Mens vestlige land har levert betydelige mengder våpen til Ukraina siden den russiske invasjonen, har det israelske forsvarsdepartementet sagt nei til salg av både offensive og avanserte forsvarssystemer til Ukraina fordi det vil skade Israels «sensitive forhold» til Moskva.

Israel har forsøkt å bevare båndene til Russland, spesielt på grunn av det russiske militærets tilstedeværelse i nabolandet Syria. Israel gjennomfører til stadighet luftangrep mot iranske mål i Syria, og er derfor helt avhengig av en dialog med Russland. Men i det siste har forholdet kjølnet, etter stadig mer israelsk kritikk av Russland.

Russland, i likhet med Ukraina, har også en stor jødisk befolkning.

Mens Israel offisielt har avstått fra å sende våpen har landet forsynt Ukraina med forsvarsutstyr som hjelmer og vester og humanitær hjelp. Nylig ble det også kjent at israelsk forsvarsindustri selger anti-drone utstyr til Ukraina. Israelske myndigheter skal ikke ha stanset salget.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart