Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Amerikanske senatorer har fått nok: FNs partiskhet mot Israel må ta slutt

Alle medlemmene i det amerikanske senatet skrev under på et brev mot FNs partiskhet. (Foto: Wikipedia)
Alle medlemmene i det amerikanske senatet skrev under på et brev mot FNs partiskhet. (Foto: Wikipedia)
- FNs kontinuerlige angrep på Israel er uakseptable, skriver 100 senatorer i et brev til FN.

Alle USAs 100 senatorer har skrevet under på et brev til FNs generalsekretær António Guterres hvor de krever en slutt på den uakseptable partiskheten mot Israel i De forente nasjoner. Brevet, som ble skrevet av republikaneren Marco Rubio og demokraten Christopher A. Coons, ble underskrevet av hvert eneste medlem i det amerikanske senatet, skriver Times of Israel.

«Gjennom ord og handlinger oppfordrer vi deg til å sikre at Israel i god skikk blir behandlet verken bedre eller dårligere enn andre FN-medlemmer», skriver amerikanerne og understreker at de kontinuerlige angrepene på Israel er uakseptable.

I brevet oppfordrer de til flere konkrete tiltak for å forbedre organisasjonens behandling av Israel og peker spesielt på UNRWA, som jobber med de palestinske flyktningene, FNs menneskerettighetsråd for deres ensidige fokus på den jødiske staten og UNESCO for å fornekte jødisk historie og forbindelse til Jerusalem.

De amerikanske senatorene oppfordrer FN til å fjerne eller reformere en rekke komiteer som «alt for ofte ikke har noen annen funksjon enn å angripe Israel og inspirere den anti-israelske BDS-bevegelsen». Samtidig som de hyller UNESCO for deres viktige arbeid med holocaust-utdanning, kritiserer de FN-organet for å tillate at medlemmene angriper Israel og fornekter jødiske og kristne bånd til Jerusalem.

Republikanske Marco Rubio var en av to senatorer som sto bak brevet til FN. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)
Republikanske Marco Rubio var en av to senatorer bak brevet til FN. (Foto: Gage Skidmore/Flickr)

Videre i brevet står det at FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) må gjennomgå reformer eller risikere betydelige konsekvenser. Den israelske ledelsen i Jerusalem anser UNRWA som det mest problematisk FN-organet. Israelske tjenestemenn har anklaget organisasjonen for å samarbeide med terrororganisasjonen Hamas på Gazastripen og for å spre anti-israelsk budskap i skolebøkene. Over én tredel av UNRWAs budsjett kommer fra USA.

FN-organet som får aller mest kritikk i brevet fra de amerikanske senatorene er FNs menneskerettighetsråd. Noen av landene med flest brudd på menneskerettighetene er medlemmer av rådet, som Saudi-Arabia, Kina og Irak, men bruker mesteparten av tiden sin på ubegrunnede angrep på Israel, skriver de amerikanske politikerne.

Selv om det ikke er en direkte trussel om å kutte i USA finansiering av FN-organene i brevet, blir det flere ganger påpekt at landet er den største bidragsyteren til FN.

«Både som stifter av FN og dens største bidragsyter krever USA reformer. Vi er sterkt forpliktet til internasjonal ledelse og å fremme respekt for menneskerettighetene. Men det er uakseptabelt at FNs menneskerettighetsråd og andre FN-organ fortsetter angrepene på Israel».

FNs generalsekretær sa tidligere i uken at også han vil ha slutt på FNs partiskhet.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart