Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Her blir en død israeler bortført av en FN-ansatt

Faisal Ali Mussalem al-Naami (i sort) og en annen person bortfører liket av en israelsk mann under massakren 7. oktober.
Flere FN-ansatte deltok aktivt i massakren i Israel 7. oktober.

Video fra et overvåkingskamera tatt opp under massakren i det sørlige Israel 7. oktober viser det som angivelig skal være en ansatt i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA), som bortfører en død israelsk mann og legger liket inn i en bil, skriver Times of Israel.

Ifølge det israelske forsvarsdepartementet heter mannen Faisal Ali Mussalem al-Naami og jobber som sosialarbeider for UNRWA på Gazastripen. I tillegg er han medlem av Hamas.

Rundt 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel 7. oktober og drepte 1200 mennesker, skadet flere tusen og tok over 250 gisler – de aller fleste sivile. Dette skjedde samtidig som det ble avfyrt flere tusen raketter mot Israel.

I overvåkingsvideoen som filmer al-Naami under massakren kan man se en hvit SUV som kjører inn i kibbutz Be’eri, et av de israelske lokalsamfunnene som ble hardest rammet 7. oktober. Bilen stopper ved siden av tre døde mennesker.

Først går en mann bevæpnet med et automatgevær ut av bilen. Så går sjåføren ut av bilen. Det er den FN-ansatte al-Naami. Sammen tar de en av mennene som ligger død på bakken og bærer ham inn i bagasjerommet på bilen.

De to mennene ser deretter ut til å lete etter verdisaker på de andre likene før de setter seg inn i bilen igjen og kjører ut av området. De bortfører trolig liket for å tjene penger på det. Hamas utlovet 100.000 kroner for israelske gisler.

Ifølge Israel skal minst 12 FN-ansatte ha deltatt aktivt i massakren 7. oktober, inkludert al-Naami. I tillegg skal rundt 30 andre ha vært involvert i angrepet.

Jonathan Fowler, en talsperson for UNRWA, sier at det ikke er mulig for UNRWA å verifisere videoen og avklare hvem personen på videoen er.

– Men vi tar anklagene alvorlig og vi etterforsker dette på høyeste nivå. Vi ber alle land og institusjoner som har informasjon, inkludert informasjon som er offentlig kjent, om å dele den med oss i etterforskningen, sier han.

USA og flere europeiske land har stanset bistanden til UNRWA etter anklagene om at ansatte deltok i massakren 7. oktober. Norge har valgt å fortsette støtten og overførte nylig 275 millioner kroner til den omstridte organisasjonen.

Nylig ble det også avdekket at Hamas har bygget et underjordisk datasenter under UNRWAs hovedkvarter på Gazastripen. Det har fått mange til å stille spørsmål ved om Hamas er enda mer integrert i UNRWA enn hva man trodde.

Ifølge Israels forsvarsminister Yoav Gallant er minst 12% av de 13.000 UNRWA-ansatte i Gaza tilknyttet terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart