Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Terrorister blir fremstilt som sivile ofre

Fra begravelsen til to Hamas-terrorister drept i krigen mellom Israel og Hamas i mai 2021. Flere av terroristene som ble drept ble fremstilt som sivile ofre at palestinske NGOer, ifølge NGO Monitor. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Palestinske organisasjoner holder tilbake informasjon om ofrenes terror-tilknytning.

Et viktig element i anti-israelske organisasjoners (NGOs) propaganda består av anklager om at Israel bevisst angriper og dreper sivile på Gazastripen.

Organisasjonen NGO Monitor i Jerusalem analyserer hvordan palestinske NGOer brukes til å fordømme den jødiske staten. De har nå gjennomgått hvordan denne anklagen ble brukt mot Israel i forbindelse med Gaza-krigen i mai 2021, i tillegg til tidligere konfrontasjoner mellom Israel og Hamas.

En metode som ofte brukes av NGOer for å fordømme Israel er å blåse opp antallet sivile tap, etterfulgt av anklager om «krigsforbrytelser». Ofte blir viktige detaljer skjult eller utelatt i rapporteringen, som gjør at ofrenes rolle i terrororganisasjoner ikke blir nevnt. NGO Monitor har flere eksempler på at palestinske terrorister blir fremstilt som sivile, samtidig som bevis for at terrorgruppene er ansvarlige for mange av de sivile ofrene blir ignorert.

NGO Monitor skriver på sine nettsider at de i forbindelse med sitt arbeide har avdekket 50 hendelser hvor terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad, drept i strid, feilaktig har blitt fremstilt av NGOer som sivile ofre. I andre tilfeller har Israel fått skylden for sivile tap forårsaket blant annet av feilskutte raketter, rundt 15 prosent av de 4300 rakettene som ble avfyrt mot Israel landet og eksploderte inne på Gazastripen i forrige krig.

Det blir anslått at så mange som 91 palestinere ble drept av feilskutte Hamas-raketter under krigen i mai. Det utgjør så mye som 36% av det totale palestinske dødstallet i løpet av den elleve dager lange krigen. Men denne informasjonen blir tilbakeholdt eller bevisst skjult av NGOer.

Til tross for at mange palestinske NGOer er kjent for en løs omgang med fakta, så brukes de ofte som kilde av både medier og andre organisasjoner verden over. Det ender flere ganger fryktelig galt, som da den amerikanske storavisen The New York Times på forsiden av avisen fremstilte en palestinsk terrorist som et uskyldig barn. Kilden til saken var en palestinsk NGO.

På NGO Monitors nettsider kan du ser en stor oversikt over hvordan NGOer «terrorvasker» palestinske terrorister og fremstiller dem til sivile ofre.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart