Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah-leder lovpriser Hamas-kvinne og mor til tre terrorister

Skjermdump fra tv-intervju med Umm Nidal.
Skjermdump fra tv-intervju med Umm Nidal.
Umm Nidal, en av de mektigste kvinnene i Hamas, er død. Hennes sønn drepte fem israelske studenter i mars 2002. Umm Nidal var stolt av ham. Fatah-toppen Abbas Zaki sier hun ofret sin sønn på alteret for Palestinas frihet.

Maryam Mohammad Yousif Farhat, bedre kjent som Umm Nidal, døde 17. mars. Flere tusen palestinere, inkludert Hamas-leder Ismail Haniyeh, deltok i hennes begravelse.

Umm Nidal har i lang tid vært en kjent profil blant de palestinske islamistene. I 2002 gjennomførte hennes sønn Muhammad Farhat et terrorangrep mot den israelske bosetningen Atzmona på Gaza-stripen. Han rettet angrepet mot studenter. Fem ble drept og 23 skadet før angriperen ble skutt og drept. Det er «den beste dagen i mitt liv», sa Umm Nidal.

I 2003 og 2005 ble to andre sønner av Umm Nidal drept av israelske styrker. De deltok begge aktivt i terrorkrigen mot Israel.

I 2006 ble Umm Nidal valgt som representant for Hamas til palestinernes lovgivende forsamling. At hun er populær i Hamas, en bevegelse som ser fram med religiøs lengsel til dagen da naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder (punkt 7 i Hamas-charteret), bør ikke være noen overraskelse. At hun blir æret av Fatah-bevegelsen, som Norge og andre vestlige land mener Israel skal gjøre alle mulige kompromisser for, vekker større grunn til bekymring.

Abbas Zaki, medlem av Fatahs sentralkomité, uttalte seg om Umm Nidals bortgang til den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 18. mars 2013. Hennes sjel har returnert til skaperen etter et liv som strømmet over av kamp og offer, sier Zaki. Han påpeker at hun «ofret tre heltemodige sønner, Nidal, Muhammad og Rawwad, på alteret til Palestinas frihet». Umm Nidals bortgang, sa Zaki, «er et tap for vårt folk, for vi har mistet en høyt aktet palestinsk kvinne og en av de besluttsomme krigerne til vårt folk».

Også Mustafa Barghouti, en annen palestinsk politiker som mange i Vesten regner for å være moderat, uttalte seg til avisen. Umm Nidal «døde etter et liv fylt med kamp og offer, hvor hun ga sine tre heltemodige sønner (…) som martyrer for Palestina og for friheten til det palestinske folk», sier han. Sitatene fra den palestinske avisen er gjengitt av Palestinian Media Watch (PMW).

Umm Nidal er en av hovedpersonene i boken Spillet om Gaza som den norske journalisten Åshild Eidem utga i vinter. Her kommer det blant annet frem at hun gråt da hennes yngste sønn skulle ut på terrorangrepet. “Ikke feiltolk tårene mine,» formante hun ham. «De er tårene til en mor som er i ferd med å gi bort sønnen sin i giftemål til de vakre huriene [jomfruer som venter islamske martyrer drept i jihad] i paradis.”

Nidal hadde også noen ord å si om klesdrakt. “Jeg tror at dersom en kvinne viser mer enn hendene og ansiktet, vil hun motta en svært hard tortur fra Gud på dommedag.” De som bruker hijab “på en usann måte, vil bli hengt etter håret i helvete”.  Å  ikke bruke hijab sammenlignet hun med  narkotika, tyveri og drap.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart