Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– En ny Gaza-krig kan vare i flere år

Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Illustrasjonsbilde fra Gaza-krigen i 2009. Blusser det opp til en ny krig nå? (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)
Tidligere Shin Bet-sjef Avi Dichter sier en ny krig på Gazastripen kan bli langvarig.

Nylig sa Benjamin Netanyahu at Israel før eller siden ikke vil ha noe annet valg enn å gå til krig i Gaza for å fjerne Hamas-regimet. Siden Hamas tok kontroll over Gazastripen i en blodig maktkamp i 2007 er det avfyrt rundt 20.000 raketter mot Israel. I tillegg har terrortunneler, terrorbranner, infiltrasjoner og nå også droner truet befolkningen i det sørlige Israel.

– Det vil sannsynligvis ikke bli noe annet valg enn å kaste Hamas-regimet, sa statsminister Netanyahu om situasjonen i den palestinske enklaven.

Israel har allerede utkjempet tre kriger mot islamistene på Gazastripen siden 2007, uten at det har ført til noen løsning på konflikten. Avi Dichter, leder av Knessets utenriks- og forsvarskomite og tidligere leder av den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, mener en stor bakkeoperasjon må til for å fjerne Hamas og andre islamistiske terrororganisasjoner fra Gazastripen.

– En større Gaza-operasjonen vil ikke vare i to uker eller tre måneder, men kanskje så mye som i tre år, sa Dichter på en konferanse for International Institute for Counter-Terrorism. Han viste til hvor lang tid det tok for det israelske forsvaret å få slutt på den Andre intifada på Vestbredden.

Likud-politikeren understreket at han ønsker en diplomatisk løsning på konflikten, men at dette er like usannsynlig som at Israel skulle vinne fotball-VM. Han sa også at Israel ikke bør okkupere Gazastripen igjen, men være der fram til terroristene er fjernet. Etter det bør de palestinske selvstyremyndighetene, som i dag styrer Vestbredden, overta makten.

Avi Dichter (midten) besøker en bosetning på Vestbredden. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)
Den israelske politikeren Avi Dichter (midten) tror en krig for å fjerne Hamas fra makten vil bli langvarig. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart