Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel vil sannsynligvis ikke ha noe annet valg enn å gå til krig i Gaza

Det brygger opp til krig på den nordlige fronten mellom Israel og Iran. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Foto: IDF)
En israelsk stridsvogn skyter mot et mål på Gazastripen under krigen i 2014. (Foto: IDF)
Men Benjamin Netanyahu vil ikke sende soldater inn på Gazastripen enda.

De siste ukene og månedene har situasjonen i det sørlige Israel igjen blitt svært anspent etter flere rakettangrep, forsøk på infiltrasjon, droneangrep og angrep mot soldatene langs grensen. Nå sier statsminister Benjamin Netanyahu i et radiointervju at Israel trolig vil måtte iverksette en militæraksjon på Gazastripen hvis ikke situasjonen roer seg.

– Det ser ut til at vi ikke vil få noe annet valg enn å sette i gang med en storstilt militær kampanje i Gaza, sier Netanyahu i radiointervjuet.

Han understreket at «en farlig krig vil være siste utvei», og la til at han ikke ville sende israelske soldater inn på Gazastripen før forholdene er optimale.

– Det vil sannsynligvis ikke bli noe annet valg enn å kaste Hamas-regimet. Hamas har ikke kontroll over sitt eget område og klarer ikke å forhindre angrep mot oss. Vi har en situasjon hvor en terrorgrupper som avfyrer raketter har tatt over. De har ikke kontroll over fraksjonene, selv om de ønsker det, sier statsministeren om situasjonen på den palestinske enklaven.

Han måtte selv evakueres fra et valgmøte i byen Ashdod tidligere i uken, da det ble avfyrt to raketter fra Gaza mot kystbyen. Mange av angrepene i det siste har gruppen Palestinsk Islamsk Jihad stått bak. De er den nest største terrorgruppen på Gaza og har tette bånd til den islamske republikken Iran.

I radiointervjuet kritiserer Netanyahu også egne ministere og partikollegaer som ønsker at militæret gir Hamas et kraftigere svar på rakettangrepene.

– Slutt å agitere for en operasjon i Gaza. Det vil bli en operasjon, men jeg vil ikke iverksette den før vi er klare, sier han om en mulig ny Gaza-krig.

Siden Hamas tok kontroll over Gaza i 2007 er det avfyrt 20.000 raketter mot Israel. Terroristene på Gaza er en konstant trussel mot sivile i Sør-Israel.

Benjamin Netanyahu sier en militær operasjon på Gaza blir unngåelig hvis ikke rakettangrepene stanser. (Foto: GPO)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart