Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

2000 spesialsoldater øvde på krig mot Hamas

Her trener IDFs Nahal-brigade på krigføring mot Hamas-terrorister på Gaza. (Foto: IDF Spokesperson)
– Vår jobb er å være forberedt når krigen bryter ut, sier leder i Nahal-brigaden.

Det israelske forsvarets Nahal-brigade har akkurat avsluttet sin aller største øvelse på tre år. Over 2000 soldater deltok i den ukelange øvelsen, som også inkluderte et tett samarbeid med luftforsvaret, ingeniørkorpset, logistikk, artilleri, hundeenhet og mer. Øvelsen gikk ut på å simulere en krig med Hamas på Gazastripen, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Øvelsen skjer i en tid hvor situasjonen i det sørlige Israel er svært spent, blant annet etter flere rakettangrep, droneangrep og forsøk på infiltrasjon fra Gazastripen. Nylig sa statsminister Benjamin Netanyahu at Israel før eller siden ikke vil ha noe annet valg enn å sende inn militæret for fjerne Hamas.

Nahal-soldatene trente på flere ulike scenarier på den sørlige fronten. Ifølge brigadens nestkommanderende, Yossi Penso, er soldatene godt forberedt på en eventuell krig mot Hamas og andre terrorister i den palestinske enklaven.

– Brigaden spiser, drikker, sover og puster forberedelser til neste krig i Gaza. Vi har trent hver fjerde måned i løpet av de to siste årene for å være klar til krig. Nahal-brigaden er klar, forteller brigadens nestkommanderende.

Penso sier videre at soldatene er bedre forberedt nå enn de var før Gaza-krigen i 2014. Blant annet har de øvd på krigføring i de underjordiske tunnelene som Hamas har gravd på Gazastripen. De har også måtte øve på å kunne skyte ned innkommende droner, som kan inneholde eksplosiver.

Nahal-brigaden er en av de viktigste infanteribrigadene i det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Kaptein Dean Zohar i Nahal-brigaden sier soldatene må være forberedt på alt. Han sier mye har endret seg siden krigen i 2014. Både det israelske forsvaret og Hamas har utviklet seg og lært av sine feil fra forrige krig.

– Akkurat som jeg forbereder meg, gjør de det. Akkurat som jeg lærer, gjør de det også. Utfordringen er å finne ut av hva de har lært, slik at vi kan være bedre. Vi vet at vi må være bedre enn dem i alt, ikke bare strategisk.

Mandag 16. september skrev avisen Ha’aretz at Netanyahu ønsket å gå til krig mot Hamas etter at to raketter ble skutt mot de israelske kystbyene Ashdod og Ashkelon, men at angrepsplanene ble stanset i siste øyeblikk.

Penso og Zohar sier de er klare uansett når en eventuelt krig skulle bryte ut.

– Jeg er ikke politiker. Min jobb er å være forberedt. Hvis jeg blir beordret til å være klar, så er jeg klar. Min jobb er å beskytte innbyggerne i Israel. Og uansett hvor jeg trengs, så vil jeg være der, sier kaptein Zohar.

En operasjon på Gaza for å fjerne Hamas kan vare i flere år, sier ekspert.

Over 2000 soldater har den siste uken øvd på en mulig krig mot Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart