Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benjamin Netanyahu og Danny Shapiro
- Vi må få på plass hardere sanksjoner. Vil det hjelpe? Det er vanskelig å si, sa statsminister Benjamin Netanyahu torsdag. Bildet er fra et møte med den amerikanske ambassadøren i Tel Aviv, Dan Shapiro, 4. august 2011. Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv, flickr.com.

Netanyahu usikker på sanksjonseffekt

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker seg tøffere sanksjoner mot den iranske sentralbanken.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Vi trenger hardere sanksjoner. Vil det hjelpe? Det er vanskelig å si, men tøffere sanksjoner mot sentralbanken og oljeindustrien er nødvendig, sa Benjamin Netanyahu da han gjestet Romania torsdag.

Amerikanerne har nettopp innført nye sanksjoner mot Iran, som også vil bli fulgt opp av Storbritannia og Canada. Hensikten er å presse Iran til å avbryte deres militære atomprogram og begynne å samarbeide med IAEA.  Sanksjonene har fokus på den iranske oljenæringen, men har unngått å ramme sentralbanken. USA frykter det kan påvirke den globale oljeprisen og ødelegge forsøkene på å skape fornyet vekst i Europas og USAs økonomier.

Vil opprettholde freden
Under en pressekonferanse med Romanias statsminister Emil Boc, snakket Netanyahu også om fredsavtalen med Egypt, rapporterer Yedioth Aharonoth. 28. november skal landet gjennom et parlamentsvalg, som trolig vil føre til at ulike islamistgrupper tar over makten.

– Israel og Egypt har begge en stor interesse av å opprettholde freden, for å garantere stabilitet i hjertet av Midtøsten. Det er mange grunner til å opprettholde freden, og vi vet at det er mange elementer som forsøker å bryte den. Men vi samarbeider med egypterne for å opprettholde freden i en praktisk betydning, ved å bekjempe infiltrører og terrorhandinger, forklarte han.

Forholdet mellom Romania og Israel er svært vennskapelig. Nylig avtalte landene at IAF skal få gjennomføre flyøvelser i rumensk luftrom, etter at en liknende avtale med Tyrkia har falt i grus.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart