Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

50 skadet i eksplosjon i Hamas-leir

Skjermdump fra Jerusalem Post.
Skjermdump fra Jerusalem Post.
En bombe eksploderte fredag i en treningsleir for Hamas’ væpnede styrker i Gaza. En rekke kvinner og barn skal være blant de skadde.

Til sammen ble om lag 50 mennesker skadet i eksplosjonen, som skjedde inne i de væpnede styrkenes lukkede treningsleir i byen Beit Lahia nord på Gaza-stripen, ifølge nyhetsbyrået AFP, gjengitt av Jerusalem Post.

En lege ved Al-Awda-sykehuset sier at de fleste av de 30 pasientene som ble innlagt på hans sykehus etter eksplosjonen var kvinner og barn.

Talsmann for Hamas-myndighetenes helsedepartement, Ashra al-Qudra, sier at tilstanden er alvorlig for fem av de 50 skadde.

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent. Det har heller ikke blitt gitt noen opplysninger om hvorfor det befant seg så mange barn inne i en militærlignende base.

En gruppe salafister med tilknytning til Den islamske staten har den senere tiden blitt mistenkt for å ha stått bak flere angrep mot Hamas i Gaza. 8. mai avfyrte denne gruppen en rakett mot en av Hamas-styrkenes baser i nærheten av Khan Younis sør i Gaza. Det er ikke kjent om de hadde noe å gjøre med fredagens eksplosjon.

Hamas er beryktet for å bruke barn og mindreårige i sine væpnede angrep. De driver terrortrening og hatindoktrinering i stor stil på leirer for barn. En rapport fra 2012 fortalte at barnearbeidere ble brukt til å grave ut nettverket av terrortunneler under grensen mot Israel, og at minst 160 barn døde underveis i arbeidet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart