Søk

Ingen penger uten fred

Til tross for at de utrettelige støttespillerne hevder det motsatte: Den tilnærmingen Clinton og Barak hadde til freden, slo ikke feil fordi det ikke var tid nok på grunn av valget i USA og Israel. Til og med Thomas Friedman, spaltist i New York Times, har konkludert med at "det er stadig mer klart at Arafat og hans kolleger ikke utvetydig anerkjenner Israel". I palestinernes tanker og ord har "tilbakevending" til selve Israel ikke blitt fjernet fra dagsordenen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israelere diskuterer nesten hver dag hvilke bosetninger i Judea, Samaria [Vestbredden] og Gaza som må fraflyttes [for å skape fred]. Men de palestinske lederne har ikke begynt å forberede sitt folk på å gi opp Haifa (bildet), Akko, Jaffa og Lod [byer i selve Israel, som araberne forlanger «rett til å vende tilbake til» etter at de flyktet i 1948].

Kravet om å vende tilbake til hjem i Israel er fremdeles blant de sterkeste og allestedsnærværende symbolene på palestinsk nasjonalisme. Det er aldri blitt nedtonet, for ikke å si oppgitt, i de syv årene som er gått siden Oslo-prosessen begynte.

Det er også mange eksempler på religiøse taler i moskeer, kringkastet på palestinsk TV, hvor det blir gjort helt klart at Israel skal bort.
Hovedfeilen ved Oslo-avtalen slik den ble gjennomført, og ved den fredstrategien Clinton og Barak fulgte, var å overse at palestinerne overhodet ikke forbereder seg på å leve i fred med Israel.

Skal det være noen meningsfull fredsprosess, må man gjennomføre de punktene i avtalene som forbyr å oppfordre til vold og ufred. Det er meningsløst å forhandle om grenser, Jerusalem og flyktninger så lenge palestinerne ikke har oppfylt den mest grunnleggende betingelsen: Å anerkjenne Israels rett til å eksistere.

Det må være et absolutt krav at det ikke kan være noen forhandlinger uten at volden slutter. At forhandlingene skal skje uten vold, er et annet punkt i Oslo-avtalen. At det ikke ble overholdt, dømte Clintons og Baraks anstrengelser til å bli mislykket.

Derfor må de palestinske angrepene mot Israel opphøre, ikke bli opptrappet slik Marwan Barghouti og andre ledere for Tanzim [ungdomsorganisasjon innenfor Arafats Fatah]. Den enkleste måten å oppnå det på, er ved ikke å finansiere volden.

Det palestinske styret er i økonomisk krise fordi Israel ikke sender skattepenger så lenge volden varer, områdene er avstengt og araberne ikke sender de pengene de har lovt – først og fremst pga. korrupsjonen i det palestinske området.

Sharon har gjort det klart at det er opp til Arafat selv når han skal få penger og lettelser. Kanskje kan han ikke stanse volden helt. Men han kan i hvert fall stanse sin egen oppfordring og opphisselse til vold og gå offentlig inn for å stanse angrepene på Israel.

Dessverre, og nokså uforståelig, har USA gått inn for at Israel skal betale penger til det palestinske styret mens volden varer. USA burde heller fortelle Arafat at han kan glemme økonomiske lettelser før han gjør alt han kan for å stoppe skytingen. En slik uttalelse ville være et godt tegn på at de uklare tankene som ødela håpet om fred er korrigert, også i Washington.

Fritt etter lederartikkel i Jerusalem Post 12.02.2001

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart