Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Kun Israel kan definere sine interesser

Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og "lekte" under snøfallet i Jerusalem sist uke. Israel har vært gjennom to uker med sterk nedbør og orkan langs kysten. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og "lekte" under snøfallet i Jerusalem i 2013. Nå er det ventet nytt snøfall. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu svarer for første gang på kritikken fra USAs president Barack Obama, om at den sittende israelske regjeringen "ikke vet Israels beste".

Benjamin Netanyahu fører Israel mot «total isolasjon» skal Obama ha sagt bak lukkede dører, ifølge den amerikanske journalisten Jeffrey Goldberg. Lekkasjene, enten de er villet fra Obamas side eller ei, ser kilder i Likud-partiet som «hevn» fra den amerikanske administrasjonen, fordi noen Demokrater mener Netanyahu skal ha blandet seg inn i USAs valgkamp for republikanernes kandidat Mitt Romney.

Det personlige forholdet mellom den israelske statsministeren og den amerikanske presidenten skal ha vært turbulent helt siden de begge kom til makten i 2009. De to er uenige på en rekke områder som omhandler situasjonen i Midtøsten, som i spørsmålet om israelsk byggeaktivitet i bosetningene og i Øst-Jerusalem.

For første gang svarer Netanyahu på kritikken fra Obama.

– Kun det israelske folk skal bestemme hvem som representerer Staten Israels viktige interesser, sier han.

– Over de siste fire årene har Israel stått fast under hardt diplomatisk press [fra USA og det internasjonale samfunnet]. De har krevet at vi lemper på våre krav om handling i Iran-spørsmålet, at vi trekker oss tilbake til 1967-grensene, at vi deler Jerusalem og stanser byggingen der. Vi har kjempet mot dette presset og jeg vil fortsette å vokte Israels viktige interesser, for hennes egen sikkerhets skyld, erklærer Netanyahu.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart