Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu fordømte fotballpøbler fra Jerusalem

Supporterne fra Jerusalem kaster bluss (Foto: Skjermbilde fra Youtube)
Supporterne fra Jerusalem kaster bluss (Foto: Skjermbilde fra Youtube)
Fotballkamp i Belgia ble preget av supporterbråk.

Den israelske fotballklubben Beitar Jerusalem var torsdag 16. juli i Belgia for å spille den første av to kamper i runde to for kvalifisering til Europa-ligaen mot det belgiske laget Charleroi.

Mye av kampen ble preget av bråk fra tilhengerne på tribunen. Etter bare ett minutt måtte kampen utsettes i over tre minutter fordi et titalls nødbluss ble kastet inn på banen av de israelske supporterne.

Den britiske avisen The Guardian skriver at bråket startet da en liten gruppe Charleroi-supportere begynte å synge antisemittiske sanger og raskt eskalerte da Beitar-supportere kastet blussene.

Mot slutten av kampen ble Charlerois keeper Nicolas Penneteau truffet og skadet av det som trolig var en mynt. Den ble kastet fra de israelske supporterne bak målet hans.

Kampen endte med seier 5-1 til hjemmelaget etter at to Beitar-spillere hadde blitt utvist.

Israels statsminister – som selv er tilhenger av fotballklubben Beitar Jerusalem – fordømte på fredag de israelske supporterne som hadde laget bråk.

– Det er bra at et stort flertall av Beitar Jerusalems tilhengere har fordømt oppførselen til den lille gruppen supportere. Vi kommer ikke til å la dem forkludre inntrykket av klubbens tilhengere og dermed skade landets anseelse, sa Netanyahu ifølge I24news.

Supportere av Beitar Jerusalem på en kamp i Israel (Foto: Bernat Armangue/AP via The Guardian)
Supportere av Beitar Jerusalem på en kamp i Israel (Foto: Bernat Armangue/AP via The Guardian)

Beitar Jerusalem er kjent for å være en bastion for den politiske høyresiden. Den lille gruppen som Netanyahu refererte til, er en kontroversiell gruppe supportere med tilnavnet «La Familia» som klubben ikke har klart å kontrollere og som har vært åpenlyst fiendtlige mot Israels arabiske minoritet.

Ifølge Wikipedia skal Beitar Jerusalem være den eneste store fotballklubben i Israel som ikke ha hatt noen arabiske spillere. Lagledelsen har imidlertid sagt at de vil ønske velkommen arabiske spillere når de riktige betingelsene er til stede.

Klubben har imidlertid hatt flere muslimske spillere, de to siste var fra Tsjetjenia.

De to muslimske spillerne Gabriel  Kadiev (venstre) og  Zaur  Sadayev (høyre)  (Foto: Yonatan Sindel/Flash90 via Times of Israel)
De to muslimske spillerne Gabriel Kadiev (venstre) og Zaur Sadayev (høyre) (Foto: Yonatan Sindel/Flash90 via Times of Israel)

Beitar Jerusalem har fått det største antallet disiplinære reaksjoner av alle lagene i toppdivisjonen. Klubben har blitt innkalt til et tjuetalls høringer, blitt ilagt forskjellige typer straff, deriblant tap av poeng, bøter og har måttet spille kamper uten tilskuere.

Eli Tabib, eier av Beitar Jerusalem siden juni 2013, var rasende på tilhengerne etter kampen. Ifølge Haaretz bestemte han å fryse alle planer om å styrke laget.

I24news skriver at Tabib på fredag hadde gitt følgende uttalelse:

– Jeg er skamfull… Jeg har bestemt å avslutte mitt engasjement for israelsk fotball og vil returnere til USA… Jeg vil oppnevne en midlertidig forvalter som vil drive klubben inntil jeg finner en kjøper.

I24news skriver også at israelske medier hadde meldt at noen av Charlerois supportere provoserte de israelske supporterne med å gjøre Hitler-hilsener.

Israels sportsminister Miri Regev fordømte også supporternes oppførsel i Belgia og skal ha uttalt at Beitar-supportere bør utestenges fra returkampen.

– En liten gruppe Beitar-supportere har skadet klubbens anseelse. Oppførselen deres er uakseptabel. Jeg mener det er riktig å innkalle relevante instanser for å bestemme hvilken streng straff som skal ilegges, sa Regev ifølge The Guardian.

Returkampen mot Charleroi spilles i Jerusalem torsdag 23. juli. Det er forventet at sikkerheten og vaktholdet vil bli økt betydelig for å forhindre mer bråk.

Hele kampen i Belgia kan sees på Youtube her:

https://www.youtube.com/watch?v=YJvNIFEZDlE


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart