Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Supporterne fra Jerusalem kaster bluss (Foto: Skjermbilde fra Youtube)
Supporterne fra Jerusalem kaster bluss (Foto: Skjermbilde fra Youtube)

Netanyahu fordømte fotballpøbler fra Jerusalem

Fotballkamp i Belgia ble preget av supporterbråk.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den israelske fotballklubben Beitar Jerusalem var torsdag 16. juli i Belgia for å spille den første av to kamper i runde to for kvalifisering til Europa-ligaen mot det belgiske laget Charleroi.

Mye av kampen ble preget av bråk fra tilhengerne på tribunen. Etter bare ett minutt måtte kampen utsettes i over tre minutter fordi et titalls nødbluss ble kastet inn på banen av de israelske supporterne.

Den britiske avisen The Guardian skriver at bråket startet da en liten gruppe Charleroi-supportere begynte å synge antisemittiske sanger og raskt eskalerte da Beitar-supportere kastet blussene.

Mot slutten av kampen ble Charlerois keeper Nicolas Penneteau truffet og skadet av det som trolig var en mynt. Den ble kastet fra de israelske supporterne bak målet hans.

Kampen endte med seier 5-1 til hjemmelaget etter at to Beitar-spillere hadde blitt utvist.

Israels statsminister – som selv er tilhenger av fotballklubben Beitar Jerusalem – fordømte på fredag de israelske supporterne som hadde laget bråk.

– Det er bra at et stort flertall av Beitar Jerusalems tilhengere har fordømt oppførselen til den lille gruppen supportere. Vi kommer ikke til å la dem forkludre inntrykket av klubbens tilhengere og dermed skade landets anseelse, sa Netanyahu ifølge I24news.

Supportere av Beitar Jerusalem på en kamp i Israel (Foto: Bernat Armangue/AP via The Guardian)
Supportere av Beitar Jerusalem på en kamp i Israel (Foto: Bernat Armangue/AP via The Guardian)

Beitar Jerusalem er kjent for å være en bastion for den politiske høyresiden. Den lille gruppen som Netanyahu refererte til, er en kontroversiell gruppe supportere med tilnavnet «La Familia» som klubben ikke har klart å kontrollere og som har vært åpenlyst fiendtlige mot Israels arabiske minoritet.

Ifølge Wikipedia skal Beitar Jerusalem være den eneste store fotballklubben i Israel som ikke ha hatt noen arabiske spillere. Lagledelsen har imidlertid sagt at de vil ønske velkommen arabiske spillere når de riktige betingelsene er til stede.

Klubben har imidlertid hatt flere muslimske spillere, de to siste var fra Tsjetjenia.

De to muslimske spillerne Gabriel  Kadiev (venstre) og  Zaur  Sadayev (høyre)  (Foto: Yonatan Sindel/Flash90 via Times of Israel)
De to muslimske spillerne Gabriel Kadiev (venstre) og Zaur Sadayev (høyre) (Foto: Yonatan Sindel/Flash90 via Times of Israel)

Beitar Jerusalem har fått det største antallet disiplinære reaksjoner av alle lagene i toppdivisjonen. Klubben har blitt innkalt til et tjuetalls høringer, blitt ilagt forskjellige typer straff, deriblant tap av poeng, bøter og har måttet spille kamper uten tilskuere.

Eli Tabib, eier av Beitar Jerusalem siden juni 2013, var rasende på tilhengerne etter kampen. Ifølge Haaretz bestemte han å fryse alle planer om å styrke laget.

I24news skriver at Tabib på fredag hadde gitt følgende uttalelse:

– Jeg er skamfull… Jeg har bestemt å avslutte mitt engasjement for israelsk fotball og vil returnere til USA… Jeg vil oppnevne en midlertidig forvalter som vil drive klubben inntil jeg finner en kjøper.

I24news skriver også at israelske medier hadde meldt at noen av Charlerois supportere provoserte de israelske supporterne med å gjøre Hitler-hilsener.

Israels sportsminister Miri Regev fordømte også supporternes oppførsel i Belgia og skal ha uttalt at Beitar-supportere bør utestenges fra returkampen.

– En liten gruppe Beitar-supportere har skadet klubbens anseelse. Oppførselen deres er uakseptabel. Jeg mener det er riktig å innkalle relevante instanser for å bestemme hvilken streng straff som skal ilegges, sa Regev ifølge The Guardian.

Returkampen mot Charleroi spilles i Jerusalem torsdag 23. juli. Det er forventet at sikkerheten og vaktholdet vil bli økt betydelig for å forhindre mer bråk.

Hele kampen i Belgia kan sees på Youtube her:

https://www.youtube.com/watch?v=YJvNIFEZDlE

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart