Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjermdump fra Times of Israel.
Skjermdump fra Times of Israel.

Håper på nye selvmordsbombere

Demonstranter i Jerusalem ropte slagord med håp om nye selvmordsbombeangrep og hyllest til kidnappinger av israelske soldater.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Mandag ble den årlige ”land-dagen” markert flere steder i Israel og de palestinskkontrollerte områdene. Dagen brukes som en årlig anledning til demonstrasjoner mot Israel, og er viet minnet om en statlig konfiskering av 20.000 mål land i 1976. Times of Israels reportasje fra demonstrasjonen i Jerusalem forteller at det ikke var mange fremmøtte dette året, men at de som kom var desto sintere. Noen titalls demonstranter, flesteparten tenåringer, samlet seg utenfor Damaskus-porten ved gamlebyen, der de viftet med palestinske flagg, sang palestinsknasjonalistiske sanger og ropte slagord som disse:

– Hånd i hånd skal vi beskytte Jerusalem mot jødifisering!

– I morgen kommer Hamas, og med dem kommer selvmordsangrep!

– Hvor store er kidnapperne av soldater og grensepoliti!

To framstående Fatah-representanter deltok med begeistring i ungdommenes rop, ifølge avisens reporter Elhanan Miller. Det var PA-regjeringens tidligere Jerusalem-minister Hatem Abdul Qader og medlem av det palestinske lovgivende rådet, Jihad Abu Zneid.

Demonstrasjonen ble etter kort tid oppløst av politiet. En liten gruppe Fatah-demonstranter ble igjen på torget ved Damaskusporten og fortsatte å synge sanger som uttrykte lengsel etter å se nye væpnede angrep mot israelere.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart