Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn var tidligere partileder i det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Andy Miah/Flickr)

– Hvis jeg blir statsminister vil vi umiddelbart anerkjenne Palestina

Jeremy Corbyn vil ikke nøle med å anerkjenne en palestinsk stat.

Den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn sier noe av det første han vil gjøre hvis blir valgt til statsminister er å anerkjenne en palestinsk stat.

– Umiddelbart etter at jeg er valgt til statsminister, så vil vi anerkjenne en palestinsk stat, sa Corbyn i en tale på landsmøtet til Labour, the britiske Arbeiderpartiet, skriver Yedioth Ahronoth. Flere av delegatene under landsmøtet holdt oppe palestinske flagg under talen til Corbyn.

Kunngjørelsen kommer i tid hvor det har stormet som verst rundt Labour og partiets leder. Det har blant annet vært avslørt i britiske medier at Corbyn deltok på en minneseremoni for døde terrorister. Den tidligere britiske sjefsrabbineren Lord Jonathan Sacks har gått så langt som å kalle Arbeiderparti-lederen for «en farlig antisemitt».

– Jeg er en antirasist og vil dø som en antirasist. Antisemittisme er ødeleggende for ethvert samfunn. Jeg har vært imot det hele mitt liv og jeg vil fortsette å være imot det i resten av mitt liv, sier Corbyn om anklagene.

Det spørs om det er nok til å dempe beskyldningene om at Corbyn har latt antisemittismen fått gro i partiet under hans ledelse. Nesten 40 prosent av britiske jøder sier de «vil seriøst vurdere å forlate landet» hvis Corbyn blir valgt til statsminister, ifølge en undersøkelse utført av The Jewish Chronicle.

Også i Spania presser venstresiden på for anerkjennelse av Palestina. En slik anerkjennelse vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalene. Det vil ikke løse noe, bare åpne et nytt og sannsynligvis mer blodig kapittel i konflikten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart