Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Hvis jeg blir statsminister vil vi umiddelbart anerkjenne Palestina

Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn var tidligere partileder i det britiske Arbeiderpartiet. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn vil ikke nøle med å anerkjenne en palestinsk stat.

Den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn sier noe av det første han vil gjøre hvis blir valgt til statsminister er å anerkjenne en palestinsk stat.

– Umiddelbart etter at jeg er valgt til statsminister, så vil vi anerkjenne en palestinsk stat, sa Corbyn i en tale på landsmøtet til Labour, the britiske Arbeiderpartiet, skriver Yedioth Ahronoth. Flere av delegatene under landsmøtet holdt oppe palestinske flagg under talen til Corbyn.

Kunngjørelsen kommer i tid hvor det har stormet som verst rundt Labour og partiets leder. Det har blant annet vært avslørt i britiske medier at Corbyn deltok på en minneseremoni for døde terrorister. Den tidligere britiske sjefsrabbineren Lord Jonathan Sacks har gått så langt som å kalle Arbeiderparti-lederen for «en farlig antisemitt».

– Jeg er en antirasist og vil dø som en antirasist. Antisemittisme er ødeleggende for ethvert samfunn. Jeg har vært imot det hele mitt liv og jeg vil fortsette å være imot det i resten av mitt liv, sier Corbyn om anklagene.

Det spørs om det er nok til å dempe beskyldningene om at Corbyn har latt antisemittismen fått gro i partiet under hans ledelse. Nesten 40 prosent av britiske jøder sier de «vil seriøst vurdere å forlate landet» hvis Corbyn blir valgt til statsminister, ifølge en undersøkelse utført av The Jewish Chronicle.

Også i Spania presser venstresiden på for anerkjennelse av Palestina. En slik anerkjennelse vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalene. Det vil ikke løse noe, bare åpne et nytt og sannsynligvis mer blodig kapittel i konflikten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart