Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

I dag ble det ny dobling av israelske viner på Vinmonopolet

De ti nye vinene kommer fra Galilea, Judea og Golan. (Illustrasjonsfoto: recanati-winery.com)
De ti nye vinene kommer fra Galilea, Judea og Golan. (Illustrasjonsfoto: recanati-winery.com)
Israelsk vin er på rask vei fram i Norge.

Frem til november 2018 var det kun tre israelske viner tilgjengelig gjennom Vinmonopolet.no. I flere år var det bare rødvinen Gamla Cabernet Sauvignon eller hvitvinen Yarden Chardonnay som var tilgjengelig, begge merket under opprinnelsesland «Øvrige» fordi de er produsert på Golan-høyden. I 2017 kom en musserende vin, Gamla Nature Brut.

I løpet av 2018 ble antallet vin mer enn doblet. Rødvinen Gamla Sangiovese fra Golan kom til, sammen med brennevinet Tubi 60 Original, rødvinen Barkan Reserve Cabernet Sauvignon og rødvinen Barkan Special Reserve Merlot.

I dag – 3. mai 2019 – øker antallet vin fra Israel fra 7 til 17.

De ti nye vinene varierer i pris fra 179 til 369 kroner. Recanati-vinene kommer fra Galilea, Tzora fra Judea-høydene og Ortal fra Golan.

Det som MIFF skrev i 2017 gjelder fremdeles:

Noen boikotter all alkohol, og dette tilbudet er ikke for dere.

Andre boikotter bare israelsk alkohol, noe som er umoralsk og hindrer fred. Noen innvender at noen av vinene kommer fra Golan, men det er ingenting i folkeretten som forbyr handel med varer produsert i okkuperte områder. Israel har for øvrig annektert Golan-høyden etter at området ble lovlig okkupert i en forsvarskrig i 1967.

Men til dem som uansett vil nyte vin fra Israel, og som ønsker å fremme norsk samhandel med den jødiske staten på kjøpet sier vi: L’chaim!

Bestiller du fra Vinmonopolet.no nå, vil det gå noen dager og så får du en SMS når du kan hente flaskene dine på nærmeste butikk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart