Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

De ti nye vinene kommer fra Galilea, Judea og Golan. (Illustrasjonsfoto: recanati-winery.com)
De ti nye vinene kommer fra Galilea, Judea og Golan. (Illustrasjonsfoto: recanati-winery.com)

I dag ble det ny dobling av israelske viner på Vinmonopolet

Israelsk vin er på rask vei fram i Norge.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Frem til november 2018 var det kun tre israelske viner tilgjengelig gjennom Vinmonopolet.no. I flere år var det bare rødvinen Gamla Cabernet Sauvignon eller hvitvinen Yarden Chardonnay som var tilgjengelig, begge merket under opprinnelsesland «Øvrige» fordi de er produsert på Golan-høyden. I 2017 kom en musserende vin, Gamla Nature Brut.

I løpet av 2018 ble antallet vin mer enn doblet. Rødvinen Gamla Sangiovese fra Golan kom til, sammen med brennevinet Tubi 60 Original, rødvinen Barkan Reserve Cabernet Sauvignon og rødvinen Barkan Special Reserve Merlot.

I dag – 3. mai 2019 – øker antallet vin fra Israel fra 7 til 17.

De ti nye vinene varierer i pris fra 179 til 369 kroner. Recanati-vinene kommer fra Galilea, Tzora fra Judea-høydene og Ortal fra Golan.

Det som MIFF skrev i 2017 gjelder fremdeles:

Noen boikotter all alkohol, og dette tilbudet er ikke for dere.

Andre boikotter bare israelsk alkohol, noe som er umoralsk og hindrer fred. Noen innvender at noen av vinene kommer fra Golan, men det er ingenting i folkeretten som forbyr handel med varer produsert i okkuperte områder. Israel har for øvrig annektert Golan-høyden etter at området ble lovlig okkupert i en forsvarskrig i 1967.

Men til dem som uansett vil nyte vin fra Israel, og som ønsker å fremme norsk samhandel med den jødiske staten på kjøpet sier vi: L’chaim!

Bestiller du fra Vinmonopolet.no nå, vil det gå noen dager og så får du en SMS når du kan hente flaskene dine på nærmeste butikk.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart