Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Relativt «skånsom» krig

Etter tragedien i Beslan (hvor terrorister overtok en skole og et stort antall barn og voksne ble drept), har russerne innledet et nært samarbeid med Israel.
5. oktober 2004 hadde Dagbladet en kommentar-artikkel av John Berg under overskriften Angriper med israelsk hjelp. Artikkelen inneholder mange interessante opplysninger og vurderinger om krigen i Irak. Her skal vi bare gjengi en liten del av artikkelen.

Etter tragedien i Beslan (hvor terrorister overtok en skole og et stort antall barn og voksne ble drept), har russerne innledet et nært samarbeid med Israel.

Hensikten fra russisk side skulle være å lære og tilegne seg en del (israelsk) teknologi.

Så skriver Berg: «For russernes del kommer dessuten i tillegg at selv om den israelske framferden i de palestinske områdene er brutal, er den skånsomsammenliknet med den taktikk russerne hittil har brukt i Groszny og andre steder i Tsjetsjenia.»

Skånsom
Dette stemmer fullstendig. Krig er alltid blodig og brutalt. Men saken er at Israels krigføring er mer skånsom enn vestlig krigføring også. På de 4 årene palestinerne har drevet sin intifada, er ca. 3.000 palestinere blitt drept av israelere (og noen hundre til er selvmordsbombere som har drept seg selv, er blitt drept når bomber de laget gikk av før tiden, osv.). Tatt i betraktning at Israel har en effektiv hær og er utsatt for et stort antall angrep, er tallet utrolig lavt. Hadde et vestlig land blitt påtvunget en slik krig, ville motpartens tap trolig vært langt større. Når det har vært opprør i land som Jordan, Syria og Irak, er tapene blitt femsifret (Jordan 1970, Syria 1982) eller sekssifret (Irak, kurdere og shia-muslimer), ofte på langt kortere tid.

Etter vår oppfatning gjør Israel i hovedsak det som er nødvendig for at den israelske sivilbefolkningen skal leve i relativ fred. Det ville Norge og alle andre vestlige land også ha gjort i en tilsvarende situasjon, og antakelig brukt mer brutale metoder enn Israel har brukt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart