Demografi og rasisme

I den stadige debatten om Israel, er det et synspunkt som Israels motstandere stadig trekker fram: Israel er rasistisk.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Selve den tanken at Israel skal ha jødisk flertall, er rasisme i seg selv, hevder man. Det er rasisme å si at den raske veksten i den arabiske befolkningen i Israel er en trussel, og at det derfor er viktig med en stor, jødisk innvandring. Det nevnes i Israel at det er viktig at ikke barnetrygden er så høy at den oppmuntrer araberne til å få altfor mange barn. Israel setter begrensninger på retten for israelske arabere til å gifte seg med folk fra de palestinske områdene og så bosette seg i Israel. Og noen går inn for at Israel skal endre sin grense slik at arabere som bor i Umm el-Fahm og andre byer og landsbyer like ved Vestbredden, blir boende utenfor Israel.

Alt slikt er rasisme, sies det. «Hva slags menneskeverd gir vi araberne når vi ser på dem som en trussel?» blir det spurt. «Hva ville Israel ha sagt dersom noen begynte å snakke om fare for jødisk flertall noe sted i verden?»

Så langt hva som sies fra noen av Israels motstandere, og enkelte israelere også.

En sammenligning
Her er mitt svar: Når noen sammenligner den demografiske situasjonen i Israel med forholdene for jøder i europeiske land, blir det helt feil. Dersom vi skulle gjøre en rimelig sammenlikning, måtte den innebære en situasjon som er veldig forskjellig fra den som er og har vært. Sammenlikningen måtte for eksempel bli slik:

Vi må tenke oss at jødene er i stort flertall i hele Europa bortsett fra i Nederland, hvor flertallet er kristne. Jødene har stelt seg slik mot de kristne at så godt som alle kristne som hadde bodd i århundrer i de jødiske områdene, er flyktet derfra. Ca. halvparten av befolkningen i Nederland består av kristne som har flyktet fra jødiske områder. En stor del av de jødene som bor som minoritet i Nederland, sier rett ut at de ønsker et jødisk flertall der også. Da skal de kristne få den samme statusen som de hadde i landene de flyktet fra: De skal få leve, men med klart underlegen status i forhold til den jødiske flertallsbefolkningen.

I en slik situasjon ville jeg synes det var veldig rimelig at de kristne fikk beholde flertallet i Nederland, at det fantes ett lite land i verden hvor kristne kunne være frie og selvstendige. Det synes jeg ikke ville være rasisme i det hele tatt, selv om jødene ble pålagt restriksjoner for at det skulle være mulig. Dersom Israel protesterte mot det, ville jeg gå sterkt imot Israel i denne saken.

Vi kan godt bytte ut Europa med Midtøsten og kristne med muslimer. Hadde jødene hatt stort flertall i hele Midtøsten, og stelt seg slik mot muslimene at nesten alle hadde flyktet, ville det vært meget rimelig med en eneste liten stat i verden med muslimsk flertall, et sted forfulgte muslimer kunne flykte til og være frie.

Den virkelige situasjonen
Nå er jo situasjonen en ganske annen: Nesten alle jøder har flyktet fra det arabiske området (og i stor grad fra resten av det muslimske området også), og nesten ingen kan tenke seg å flytte tilbake ut fra den statusen alle slags minoriteter har der. Israel er det eneste ørlille området jødene har. Da er det meget rimelig, og overhodet ikke rasistisk, at jødene sørger for å få beholde flertallet i Israel.

Det er fint at metodene Israel bruker, blir diskutert. Men ut fra sin historie som forfulgt minoritet både i Europa og i arabiske land, og ut fra hvordan arabiske muslimer fremdeles behandler sine minoriteter, bør det være selvsagt at jødene har rett til en stat hvor de er i solid flertall og har kontrollen. Vi som er Israels venner, har ingen grunn til å skjems over at vi støtter det, for eksempel gjennom Hjelp Jødene Hjem.

Dersom en slik bakgrunn ikke er med, blir det hele virkelighetsfjernt. Jeg viser for øvrig til artikkelen Med rett til landet.

 

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart