Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Iranske styrker utplassert på Krim

To iranske generaler i en underjordisk iransk drone-base i Iran den 28. mai 2022. (Foto: Den iranske hæren)
Iran blir stadig mer involvert i Russlands krigføring i Ukraina. Soldater fra Revolusjonsgarden skal nå være direkte involvert i krigen, ifølge USA.

USA sier de har bevis på at iranske styrker er utplassert på Krim for å hjelpe Russland med deres droneangrep på Ukrainas infrastruktur og sivilbefolkning. Iran skal ha sendt en mindre gruppe med spesialister for å hjelpe russerne med de iranske dronene, skriver Times of Israel.

Som MIFF skrev første gang i slutten av august har det iranske regimet blitt en av hovedleverandørene av våpen til Russland. Blant annet skal Russland ha kjøpt store mengder av såkalte selvmordsdroner av Iran. Disse dronene har de siste ukene blitt brukt i stor skala til å terrorisere sivilbefolkningen i Ukraina og til å angripe kritisk infrastruktur i landet.

Det er medlemmer fra den iranske revolusjonsgarden som er sendt til Krim for å hjelpe de russiske styrkene med å håndtere dronene. Det er den samme avdelingen i den iranske hæren som hjelper og støtter militser som truer Israel i blant annet Libanon, Syria, Irak og Jemen.

– Vår informasjon er at iranerne driver med opplæring og teknisk støtte på Krim, men at det er russerne som styrer dronene, sier John Kirby, som er talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

USA tror at Iran har utplassert militært personell for å hjelpe Russland delvis på grunn av russernes manglende kjennskap til de iransk-produserte dronene. Russerne skal også ha opplevd mange tekniske problemer med de iranske dronene.

Russland skal ha kjøpt typer flere droner fra Iran, men den mest brukte er Shahed-136. Dette er en selvmordsdrone som styrter inn i målet sitt og eksploderer. Shahed-136 kan angivelig nå mål 2500 kilometer unna. De har likevel mange svakheter og ifølge det ukrainske forsvaret har de skutt ned et stort antall av dronene som er sendt mot Ukraina.

I tillegg til droner er det også kommet meldinger om at Iran er i ferd med å sende ballistiske missiler til Russland. I Israel er mange bekymret for at Iran nå bruker Ukraina som en slagmark for å teste ut våpnene de senere planlegger å bruke i krigføring mot den jødiske staten.

Israel prøver å hjelpe Ukraina med å bekjempe de iranske dronene, blant annet med å gi verdifull hjelp i form av etterretning om dronene.

En ukrainsk tjenesteperson sier til den israelske kringkasteren Kan at 10 iranske soldater er drept i ukrainske angrep den siste uken på Krim.

En iransk drone avfyres under en militærøvelse i Iran den 25. august 2022. (Foto: Den iranske hæren)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart