Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Sjefen for IDFs etterretning trekker seg som følge av feilene rundt 7. oktober

Aharon Haliva, leder for IDFs militære etterretning, trekker seg. (Foto: Flash90)
Er den første høytstående offiseren som trekker seg etter massakren.

Den øverste lederen for etterretningstjenesten til det israelske forsvaret (IDF) trekker seg som følge av feilene som ble gjort i forkant av Hamas sitt angrep på Israel 7. oktober i fjor. IDF opplyser om at generalmajor Aharon Haliva trekker seg så fort en erstatter er på plass.

– Etterretningstjenesten oppfylte ikke sin oppgave under min kommando. Jeg har båret den svarte dagen med meg siden, hver eneste dag og natt. Jeg vil alltid bære med meg den forferdelige byrden av angrepet, sier Haliva.

Den avtroppende militære lederen sier at han støtter opprettelsen av en undersøkelseskommisjon for å avdekke hva som førte til at det gikk så galt.

– Alt jeg har gjort i min tjeneste i IDF har vært for innbyggerne i Israel og for staten Israel, sier generalmajoren, som har tjenestegjort i 38 år.

IDF-sjef Herzi Halevi har vært involvert i beslutningen, som til syvende og sist ble godkjent av Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Haliva er den første høytstående offiseren som trekker seg i kjølvannet av 7. oktober-massakren, men generalmajoren blir trolig ikke den siste. Flere høytstående offiserer har erkjent ansvar for at angrepet ikke ble avverget.

Både IDF-sjef Halevi og sjefen for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har erkjent et personlig ansvar. Det er ventet at flere offiserer vil trekke seg fra sine posisjoner så fort sikkerhetssituasjonen i landet har stabilisert seg.

3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel tidlig på morgenen 7. oktober og gjennomførte en massakre med en helt ufattelig brutalitet. Småbarnsfamilier ble massakrert, kvinner ble voldtatt og hele lokalsamfunn ble utradert. 1200 mennesker ble drept, de aller fleste sivile, og over 250 ble tatt som gisler.

Fortsatt er det over 130 gisler igjen inne på Gazastripen, men det er usikkert hvor mange av gislene som fortsatt er i live. Både israelske og amerikanske medier har rapportert om at flesteparten av gislene allerede kan være døde.

Israelske soldater henter ut døde fra Kfar Aza nær Gaza-grensen 10. oktober 2023. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart