Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Frykter at de fleste israelske gislene allerede er døde

En mann går forbi plakater av gisler i Tel Aviv 9. april 2024. (Foto: Flash90)
Israel og Hamas forhandler om en ny gisselavtale, men terrorgruppen skal angivelig slite med å finne nok gjenlevende gisler til en ny avtale.

Amerikanske tjenestemenn forteller til avisen Wall Street Journal at de frykter at de fleste av de israelske gislene som holdes fanget av Hamas er døde.

Rapporten kommer mens det pågår forhandlinger mellom Israel og Hamas om en ny gisselavtale. Israel har krevd at Hamas løslater 40 levende gisler – barn, eldre, kvinner og kvinnelige soldater. Men det spekuleres i at forhandlingene ikke lykkes fordi Hamas ikke klarer å oppdrive nok gjenlevende gisler.

Av de over 250 gislene som ble tatt til fange 7. oktober i fjor er det fortsatt 129 igjen i fangenskap. Det israelske forsvaret har tidligere bekreftet at minst 34 av de gjenværende gislene er døde, men ifølge WSJ anslår både israelske og amerikanske tjenestemenn at antallet døde gisler «kan være mye høyere».

En kilde i amerikansk etterretning sier til avisen at noen av deres estimater tilsier at de fleste gislene allerede er døde, men de understreker at de har begrenset med informasjon og at israelsk etterretning trolig vet mer.

Ifølge etterretningen har noen av gislene blitt drept av Hamas i fangenskap, andre har mistet livet i israelske luftangrep. Gisler har også dødd av sykdom og helseproblemer, inkludert etter skader de pådro seg da de ble kidnappet i fjor.

I tillegg til å kidnappe over 250 gisler drepte Hamas også 1200 mennesker, de aller fleste sivile, under massakren for 188 dager siden.

104 gisler ble løslatt i forbindelse med en gisselavtale i november i fjor. Fire andre gisler hadde tidligere blitt løslatt. Tre gisler ble reddet i live av israelske soldater inne på Gazastripen, mens 12 gisler er blitt funnet døde. Det inkluderer også tre gisler som feilaktig ble skutt av israelske soldater.

Hamas holder også levningene av de israelske soldatene Oron Shaul og Hadar Goldin, som ble bortført i 2014. De holder også to israelske sivilpersoner, Avera Mengistu og Hisham al-Sayed, som begge skal ha entret Gazastripen ulovlig i 2014 og 2015.

Demonstranter i Tel Aviv 23. mars 2024 som støtter en ny gisselavtale. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart