Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Amit (40) ble utsatt for seksuelle overgrep i Hamas-fangenskap

Amit Soussana forteller om seksuelle overgrep i Hamas sitt fangenskap. (Foto: Privat)
Amit Soussana er det første løslatte gisselet som forteller offentlig om hvordan hun ble utsatt for seksuelle overgrep i Hamas-fangenskap.

Amit Soussana (40), et av gislene som ble løslatt i slutten av november i fjor, forteller i et intervju med The New York Times om hvordan hun ble utsatt for seksuelle overgrep av en Hamas-vakt under tiden i fangenskap.

Det er første gang et av gislene forteller offentlig om seksuelle overgrep.

Soussana, som ble løslatt på den siste dagen av den ukelange våpenhvilen i slutten av november, sier til den amerikanske storavisen at hun ble holdt fanget alene og var lenket fast i mørket inne på et barnerom i en bolig på Gazastripen. Der ble hun tvunget til å begå seksuelle handlinger mot Hamas-terroristen som var fangevokteren hennes. Han gikk under navnet Muhammad.

En gang rundt 24. oktober ble hun løslatt fra lenkene for å få lov til å bruke badet og vaske seg. Da ble hun angrepet av vakten som overvåket henne.

– Han kom mot meg og dyttet en pistol mot pannen min. Så satte han meg på kanten av badekaret. Jeg lukket beina og gjorde motstand. Han begynte å slå meg og tok pistolen mot hodet mitt. Så dro han meg inn på soverommet, forteller 40-åringen til avisen.

Der ble hun tvunget til å kle av seg håndkleet mens Muhammad begynte å forgripe seg på henne. Med en pistol siktet mot hodet ble 40-åringen tvunget til å utføre «seksuelle handlinger på ham». New York Times skriver at Soussanas historie samsvarer med det hun rapporterte til helsepersonell og sosialarbeidere umiddelbart etter løslatelsen.

Det er tidligere kommet rystende skildringer av hvordan Hamas-terrorister utførte seksuell vold mot israelske kvinner og jenter under massakren 7. oktober. Det er også kommet rapporter om at israelske gisler er blitt utsatt for seksuelle overgrep, og at gjenværende gisler fortsatt blir utsatt for det.

Men Soussana er det første løslatte gisselet som står frem offentlig med sin historie om seksuelle overgrep mens hun var i Hamas sitt fangenskap.

Her blir Amit (med ryggen til) gjenforent med sin mor og søster 30. november 2023. (Foto: Wolfson)

Flere ganger under tiden i fangenskap skal fangevokteren ha kledd av henne og befølt henne. Etter at han hadde forgrepet seg på henne skal fangevokteren ha sagt at hun ikke måtte fortelle noe om det han hadde gjort mot henne til Israel.

Senere ble 40-åringen flyttet til et annet sted hvor hun ble holdt fanget sammen med fire andre gisler. Der ble hun utsatt for tortur av vaktene. Hun ble bundet fast, slått og sparket. Det skal ha ført til at hun fikk store smerter.

– De slo og sparket meg mens de lo. Så tvang de de andre gislene til å seg på meg, forteller Soussana. Det var også psykisk tortur. En av vaktene truet med å drepe Soussana hvis hun ikke ga dem informasjon som de mente hun hadde. De skal blant annet ha spurt henne om hun hadde en «siste hilsen til familien».

Israels president Isaac Herzog hyller Soussana for sin åpenhet og sier at hun «snakker for alle dem som ikke har en stemme».

– Hun snakker for alle ofrene for Hamas sine foraktelige seksuelle overgrep og forbrytelser. Hun snakker for alle kvinner overalt. Verdenssamfunnet har et moralsk ansvar til å stå sammen med Amit – og alle de andre ofrene – i å fordømme Hamas sin brutale terror og kreve den umiddelbare løslatelsen av de gjenværende gislene, sier presidenten.

Soussana ble kidnappet fra sitt hjem i kibbutz Kfar Aza 7. oktober, da over 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel og drepte rundt 1200 mennesker, de fleste sivile, og tok over 250 gisler. Fortsatt er det 134 gisler igjen i Gaza.

Denne videoen viser hvordan 40-åringen ble kidnappet med makt 7. oktober:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart