Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tveit: – Hamas roser ikke angrep på jøder

Skjermdump av Odd Karsten Tveit på NRK-programmet Aktuelt onsdag 30. september 2015.
Skjermdump av Odd Karsten Tveit på NRK-programmet Aktuelt onsdag 30. september 2015.
Utenriksmedarbeider Odd Karsten Tveit løy til programleder Tron Soot-Ryen i NRK Her og nå på direktelinje fra Jerusalem.

Tirsdag 13. oktober hadde NRK P1s aktualitetsmagasin Her og nå et innslag om uroen i Jerusalem. Utenriksmedarbeider Odd Karsten Tveit ble intervjuet på telefon fra Jerusalem av programleder Tron Soot-Ryen.

Soot-Ryen:

«Vi har flere ganger hørt at Hamas roser dem som angriper jøder. Er dette noe som støttes av andre sentrale organisasjoner eller politikere på palestinsk side?»

Tveit er tydeligvis uforberedt på spørsmålet, han famler uvanlig mye etter ord.

Tveit:

«Jeg tror ikke akkurat det er jøder som blir… det er… Hamas roser ikke angrep på jøder, men de roser angrep mot okkupantene.»

Tveit legger sterkt trykk på det siste ordet.

 

Hamas og jødene

Grunnloven til Hamas slår fast at deres kamp retter seg mot jødene som folk. Organisasjonen som springer ut av Det muslimske brorskap uttrykker lengsel fram til den dagen da naturen skal hjelpe muslimer å drepe jøder. Grunnloven utpeker jøder som bakmenn for det meste av verdens ondskap og kriger, og framstiller blant annet Rotary og Lions klubber som «nedbrytende spionorganisasjoner» som «fremmer zionistiske interesser». Hva kommer derfor Mads Gilberts venner i Hamas til å si, når han taler til Rotary-klubber 15. oktober?

Men Hamas’ drøm om å angripe jøder er ikke bare i grunnloven. Senest samme dag som Tveit avviste islamistbevegelsens ros av jødedrap, hyllet den offisielle radiostasjonen til Hamas – Al Aqsa – terrorister som drepte israelere i Ra’anana.

«Vi har nådd hele veien til Ra’anana, dypt inne i Israel,» skrøt Hamas, ifølge den israelske journalisten Ari Soffer. «Godt gjort av heltene!» Var de fire kafégjestene som ble angrepet av en knivterrorist i Ra’anana på formiddagen 13. oktober jøder eller okkupanter? Hva med den 32 år gamle mannen som ble angrepet av en annen terrorist på en bussholdeplass noen timer tidligere? Ra’anana er en by nord for Tel Aviv.

Soot-Ryen har selvsagt rett. Og det er ikke bare Hamas som roser angrep på jøder.

 

Fatah hyller angrep mot jøder

Det finnes en rekke eksempler der representanter for Fatah hyller angrep mot jøder.

Like etter synagogeterroren 19. november 2014, der fem personer ble drept av terrorister væpnet med kniver og øks i en synagoge i Jerusalem, ble gjerningsmennene hyllet av Abbas’ rådgiver og Fatahs sentralkomitemedlem Sultan Abu Al-Einein. Han skrev på Facebook:

”Velsignet være deres kvalitetsvåpen, hjulene på bilene deres, øksene deres og kjøkkenknivene deres … for de blir brukt etter Allahs vilje. Vi er Allahs soldater”.

 

Lover paradis

PA-president og Fatah-leder Mahmoud Abbas lover paradis til dem som deltar i kampen mot jødene og deler ut medaljer til terrorister som har tatt livet av jødiske kinogjester.

I en uttalelse som ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV onsdag 16. september, omtalte PA-president Mahmoud Abbas jøder som ”skitne”. Derfor bør de ikke få ”besudle” palestinernes hellige moské, var budskapet hans. Uttalelsen ble gitt i et møte med såkalte ”aktivister for forsvaret av helligdommen”. Abbas startet med å velsigne opprørerne.

– Vi velsigner dere, vi velsigner dem som utfører Ribat [et islamsk uttrykk for å drive religiøs krig for å beskytte landområder man regner som islamske]. Vi velsigner hver dråpe av blod som er blitt utøst for Jerusalem, som er rent blod, blod utøst for Allah, slik Allah vil. Hver eneste martyr vil nå paradiset, og alle som er blitt skadet, vil bli belønnet av Allah, proklamerte presidenten.

– Al-Aqsa-moskéen og Gravkirken [kirken i Jerusalems gamleby på stedet der tradisjonen sier at Jesus ble korsfestet og gravlagt] er våre, og de har ingen rett til å besudle dem med sine skitne føtter. Vi vil ikke tillate dem det, og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å beskytte Jerusalem, sa Abbas.

Uttalelsene ble i tillegg gjengitt av det palestinske nyhetsbyrået WAFA og de palestinske selvstyremyndighetenes avis Al-Hayat Al-Jadida.

 

Kampen mot yahud

Hyllest av angrep mot jøder er svært utbredt i det palestinske samfunnet. MIFF har omtalt en lang rekke eksempler de siste årene. Jihadistenes kamprop er ikke så mye rettet mot «okkupantene», som mot «yahud» – jøde på arabisk.

Den norske legen Erik Fosse har fortalt hvordan noen av de best utdannede palestinerne på Gaza-stripen jublet da Hamas avfyrte raketter mot Tel Aviv. I Europa kjemper innenriksdepartement og andre myndigheter en desperat kamp for å hindre radikalisering av unge muslimer. Slik er det ikke over alt. Innenriksdepartementet på Gaza-stripn skryter av at de lærer sine barn å elske jihad og shahada.

Det er ikke riktig å kalle jødene for apekatter og griser, sa en kristen palestinsk politiker våren 2015. Han sa det fordi mange palestinere bruker denne betegnelsen – ikke på okkupanter – men på jøder.

Den palestinske sjeiken som talte i Rafah fredag 9. oktober, snakket om krig mot jødene – ikke mot okkupantene. Sjeiken viftet selv med en kniv under sin tale, og oppmuntret til å angripe i grupper på tre, fire og fem.

– Dann knivstikkingsgrupper. De ønsker ikke en individuell knivstikker. O unge menn på Vestbredden: Angrep i tre og fire. Noen må holde offeret, mens andre angriper han med økser og slakterkniver, skriker sjeiken.

Muhammad Sallah “Abu Rajab” vil at hans budskap skal bli spredt til hele verden. Han ønsker ikke at jøder som har kommet fra andre land til Israel skal få noen mulighet til å forlate landet. Det eneste alternativet de vil få, er nedslakting og knivstikking.

Dette er bare noen få eksempler på det som Odd Karsten Tveit ikke vil snakke om. Han velger i stedet å lyve til sin egen NRK-kollega.

 

Mer fra innslaget

Ellers i innslaget rapporterte Tveit om en «uhyggelig stemning» i Jerusalem.

Hva er forklaringen på det som skjer nå? spurte Her og nås programleder.

– Grovt sagt: Så lenge okkupasjonen av palestinsk land varer, kan det ikke bli fred her, messet Tveit.

Og propagandisten er ikke redd for å gjenta seg selv.

– Så lenge det er okkupasjon, blir det ikke noe annet enn vold før eller senere, og kanskje en kraftig voldsbølge står vi foran nå.

Hvorfor forteller aldri Tveit sine lyttere eller lesere at Israel flere ganger har kommet med tilbud om å avslutte okkupasjonen. Palestinernes leder Mahmoud Abbas har fortalt åpent at han avviste en tilnærmet full israelsk tilbaketrekning fra Vestbredden i de hemmelige fredsforhandlingene med Israel i 2007 og 2008.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart