Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny NTB-sjef begynner i jobben med alternative fakta

Faksmile av NTBs nyhetsmelding i avisen Dagen 4. april 2017.
Faksmile av NTBs nyhetsmelding i avisen Dagen 4. april 2017.
Mads Yngve Storvik kommer veldig skjevt ut fra hoppkanten.
  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-). Arabiske stater har illustrert store deler av Israels historie på propaganda-frimerker. Når filatelisten Olav Vidar Landsverk kommenterer og korrigerer propagandaen blir det en unik, spennende og lærerik reise fra britisk mandattid til i dag.

 

Mads Yngve Storvik (42) er nyhetsbyrået NTBs nye administrerende direktør og sjefredaktør, ifølge en nyhetsmelding fra NTB. Han kommer fra jobb som OL-sjef i Discovery.

Storvik mener «det er noe med NTBs merkevare som bare er helt fantastisk».

– NTB er symbolet på troverdighet og seriøsitet i journalistikken, noe som passer meg bra, sier han.

Det er mange av oss som ler i en blanding av fortvilelse og forlystelse når troverdighet og seriøsitet kommer i samme setning som NTB.

Nyhetsbyrået NTB er det som i årevis har utbasunert overskrifter om hvor mange tusener av bosetninger Israel har godkjent. Men så kom plutselig sannheten i meldingen 30. mars 2017: Israel godkjenner ny bosetning for første gang på flere tiår.

NTB er det som senest i januar 2017 hevdet: «Det bygges som aldri før i de ulovlige bosetningene Israel har etablert på Vestbredden.» Det var ren fake news.

NTB er de som har gjort feil, på feil, på feil – i samme artikkel. NTB er det som har tilslørt realitetene om palestinsk terror. NTB er det som stadig har forvekslet boliger med bosetninger.

NTB er det som refererer amerikanske ledere fullstendig ensidig når det kan stille Israel i et dårligere lys.

Det er NTBs overskrifter som renvasker terrorister. Høsten 2015 ble Israel rammet av 94 knivangrep, 34 skyteangrep og 19 bilangrep. NTBs nyhetsredaktør nektet å kalle det terror. NTB skapte også mange andre falske inntrykk i sin dekning av terrorbølgen høsten 2015.

I NTBs øyne kan det se ut som steinkasting mot jøder er en bagatell. Det hender ikke sjelden at medier som bruker NTB blir nødt til å rette nyhetsbyråets feil. Da blir rettingen av og til feil, og av og til rett.

NTB er en mester i å vri og vende på ting for å sverte Israel. NTB kan for eksempel rapportere: Barnedødeligheten på Gaza opp for første gang på 50 år. Men hva stod det i rapporten: «Barnedødeligheten kan i realiteten ha vært stabil eller fortsatt å falle.» 

Nyhetsbyråets modus operandi er åpenbar: Bruk bare de setninger som setter Israel i et dårlig lys. Vi har mange ganger spurt oss selv: Hvor useriøst kan et nyhetsbyrå bli? Når NTB en sjelden gang har valgt å vise hvem som ble angrepet først, har vi møtt det nærmest med vantro. Stort sett er det de vridde overskriftene som dominerer.

Hvordan har NTB dekket krigen i Jemen i forhold til krigen på Gaza-stripen? MIFFs analyse i mai 2015 ga er en ny bekreftelse på at norske medier gir kriger hvor Israel er involvert en helt uten sidestykke stor oppmerksomhet i forhold til andre kriger.

NTB fremstår fullstendig ukritisk til palestinske ledere og norske politikere som støtter palestinernes agenda. Vi har spurt oss selv om NTB skriver leserinnlegg for Sosialistisk Venstreparti?

Kjære Storvik. Dette var en samling kun fra de siste to år. Vi kunne nevnt mye mer, særlig den pinlige NTB-saken fra 2012 da selv den norske ambassaden i Tel Aviv slo fast: «NTB har lagt til egne kommentarer og vurderinger.»

Vi håper ikke dette passer deg bra, for troverdig og seriøst er det ikke.

 

  • Tror du Storvik kan bidra til å gi NTB større troverdighet og seriøsitet i sin dekning av Israel og Midtøsten? Del dine tanker i kommentarfeltet.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart