Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Snakker du med barna og barnebarna, eller lar du NRK alene fore dem propaganda mot Israel?

Skjermdump fra NRK Supernytt mandag 9. april 2018.
Skjermdump fra NRK Supernytt mandag 9. april 2018.
Faktasjekk på NRK Supernytt mandag 9. april.

Mandag 9. april hadde NRK Supernytt et innslag om konflikten mellom Israel og palestinerne. Supernytt er rettet mot barn i skolealder. På mange skoler brukes nyhetene fra NRK-redaksjonen som fyllstoff i matpauser eller skoletimer.

Kanskje du bør ta en prat med barnet eller barnebarnet ditt om sendingen 9. april? Her følger NRK Supernytts innslag ord for ord i sin helhet (innfelt), med MIFFs kommentarer avsnitt for avsnitt.

NRK Supernytt: «Vi skal til Midtøsten og til Gaza. Palestinere som bor der, har satt fyr på bildekk fordi de er sinte og vil protestere mot Israel. En palestinsk fotograf ble skutt av israelske soldater i helga, og til sammen er 30 mennesker drept den siste uka. Men hvorfor er det egentlig så urolig i dette området?»

Du bør fortelle ditt barn eller barnebarn at NRK Supernytt tar feil. Målet med demonstrasjonene på Gaza-stripen er ikke å «protestere», men det er et forsøk på å ødelegge grensegjerdet (som ble satt opp som en del av Oslo-avtalen på 1990-tallet) og å ta seg inn i Israel. Blant demonstrantene er det menn utstyrt med ulike typer våpen, og Israel har stanset titalls forsøk på å krenke grensen. Bildekkene er ikke antent i sinne, men i et militærtaktisk forsøk på å skjule skadeverk mot gjerdet og åpne for infiltrasjoner av Israel.

Det overordnede målet er å tvinge gjennom rett for mange millioner av palestinere å flytte inn i Israel, slik at verdens eneste jødiske stat blir muslimsk og arabisk. Det er urolig i dette området fordi Israels palestinske naboer ikke har slått seg til ro med å leve ved siden av en jødisk stat.

Dagbladet har presentert palestineren Issam Adwan som en av lederne for provokatørene i Gaza. Han snakker åpent om en framtid der Israel er borte. Det er hans mål, og det er målet til alle demonstrantene som NRK Supernytt viste fram bilder av. Fortell det til barna dine!

Fortell dem også hva ungdommene de ser på Supernytts sending lærte på barne-tv da de var barn. Palestinerne fikk se kaniner som «vil spise jøder», opplæring i å bli terrorister, barn som stolt forteller hvor mange jøder moren deres drepte, barn som dreper USAs president og oppfordringer til å hate jøder og kjempe hellig krig mot dem. Det finnes mange, mange andre eksempler. Gi barna en oppgave: Tror du det vil bli mer eller mindre konflikt dersom Israel åpner grensene for menn som har fått slik opplæring?

NRK Supernytt: «På dette området i Midtøsten bor det to folkegrupper: palestinere og israelere. I mange år har de kranglet med hverandre om hvem som har rett til å bo i dette området. For begge folkegruppene mener at det er de som har rett på området. Og derfor har det vært konflikter der i mange år.»

Palestinerne ønsker seg en arabisk og muslimsk stat. Det er slik de definerer seg selv i sitt nåværende lovverk. Det finnes 22 arabiske stater og 57 muslimske stater i verden. Det finnes bare 1 stat i verden med jødisk flertall og identitet. Fortell dine barn og barnebarn at jødene er blitt undertrykt og behandlet som annenrangs borgere i den muslimske verden generelt, og den arabiske verden spesielt, i mange århundrer før de fikk sin egen stat. De siste hundre årene har det vært konflikter fordi araberne har møtt en jødisk stat med total avvisning, inkludert boikott, terror og krig. De sier «absolutt og kategorisk nei» til Israel som en jødisk stat, men insisterer selv på å være arabisk og muslimsk. Spør barna dine om hva de vil kalle en slik oppførsel. De forstår sikkert å sette riktig ord på hykleriet.

Fortell den nye generasjonen at nesten alle jøder er blitt jaget og frosset ut av den arabiske verden de siste 70 årene. Når en minoritet på opp mot to prosent i den arabiske verden har blitt presset ut og inn på 0,2 prosent av arealet, er det bare rett og rimelig at jødene får beholde kontroll over dette området.

Til slutt kan du også nevne at Israel trakk seg helt ut og ga opp alle territorielle krav på Gaza-stripen i 2005.

NRK Supernytt: «For snart 70 år siden bestemte FN at jødene, som tidligere ikke hadde hatt sitt eget land, skulle få sitt eget land i området Palestina, som skulle hete Israel. Både israelerne og palestinere var uenige i hvor grensene skulle gå, og det har de krangla om siden.»

Her er det i beste fall upresist. Det jødiske folk hadde en statsdannelse i dette området i oldtiden, dette er det jødiske folkets historiske, religiøse og kulturelle kjerneland. Men Supernytt har rett i at jødene hadde vært uten sitt eget land i lang tid før 1948.

Det er over 70 år siden – i november 1947 – at et flertall i FNs generalforsamling foreslo å dele det britiske mandatområdet i en jødisk og en arabisk stat. FN sa aldri at det skulle hete Israel, det var noe jødene selv bestemte.

En deling ble avvist av palestinerne og de arabiske nabolandene. Hvis ikke jødene hadde forsvart seg og vunnet i 1947/1948, ville det aldri blitt noe Israel. Hvis ikke Israel forsvarer seg mot provokatørene på Gaza-stripen våren 2018, vil Israel kunne forsvinne i løpet av kort tid. (Og nei, det betyr ikke at israelske soldater, offiserer og politikere gjør alt riktig.)

Som vi forklarte over, handler ikke konflikten om hvor grensene skal gå, men om det kan være en jødisk stat i området i det hele tatt.

NRK Supernytt: «Flere ganger har de kriget med hverandre, men det er palestinerne som har tapt mest. Siden påske har det vært store uroligheter på et spesielt konfliktfylt område som heter Gaza-stripen. Flere tusen palestinere har igjen begynt å demonstrere, og nok en gang går det liv tapt. Palestinerne har planer om å fortsette fram til 15. mai. Det er datoen da Israel ble eget land for snart 70 år siden. Og mens dette er en gledens dag for jødene, er det palestinerne kaller for «nakba», som betyr katastrofe.»

Her må vi først gi Supernytt rett, palestinerne har tapt mest. Hovedårsaken til at de fortsetter å tape, er at de ikke vil innrømme nederlag, verken nederlaget i 1948 eller de som har kommet siden. Pass på å minne dine barn og barnebarn om at Gaza-stripen er styrt av en jødehatende og islamistisk terrororganisasjon.

Israel ble ikke et eget land 15. mai. Israel erklærte sin uavhengighet 14. mai 1948, og det er dette som er gledens dag for jødene (bortsett fra at de feirer dagen etter jødisk kalender og derfor er det en varierende dato i kalenderen vi bruker i Norge, i år er det 19. april).

15. mai for jødene er dagen da de arabiske naboene trappet opp krigen mot den nye staten. Det er krigen som kostet 1 prosent av den jødiske befolkningen livet. Det er denne krigen provokatørene på Gaza-stripen fortsetter inntil i dag.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart