Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 4. mai 2018.
Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 4. mai 2018.

Dagsrevyen ble innhentet av virkeligheten, men ikke før de hadde gitt fake news to ganger

Fordreide målet til provokatørene på Gaza-stripen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Programlederne Rima Iraki og Atle Bjurstrøm i NRK Dagsrevyen gjorde situasjonen på Gaza-stripen til hovedsak i Dagsrevyen fredag 4. mai.

«Flere tusen mennesker protesterer for 6. fredag på rad mot israelsk okkupasjon,» sa Iraki.

«Flere tusen er på plass ved grensa mellom Gazastripa og Israel. De protesterer mot israelsk okkupasjon,» gjentok journalist Eivind Molde kort tid senere.

NRK fremstiller dette fullstendig feil. Israel avsluttet sin (lovlige!) okkupasjon av Gaza-stripen i 2005. Palestinerne protesterer ikke mot okkupasjonen av Vestbredden, men har som mål å krenke grensen og ta seg inn i Israel. Siden Hamas og andre islamistiske terrororganisasjoner deltar aktivt i protestene, vil dette utgjøre en alvorlig sikkerhetsrisiko for de sivile israelerne som bor i grenseområdet. Det overordnede målet er å presse Israel til å åpne grensene for millioner av etterkommere av 1948-flyktninger. Målet er at Israel skal forsvinne, slik en av lederne for demonstrantene åpent sier.

Journalist Eivind Molde har dessverre en historie med å formidle fake news fra Gaza. «Hamas vil ikke lenger utslette Israel,» skrev han i en overskrift i mai 2017. Det var selvsagt helt feil, og det ble bekreftet av Hamas. Vi har aldri sett Molde eller NRK gjøre noe for å rette opp dette.

NRK Dagsrevyen tok med noen klipp fra en demonstrasjon som israelske arabere holdt til støtte for palestinerne.

«Vi demonstrerer mot drap på sivile demonstranter i Gaza, fredelige palestinere som protesterer mot blokade og krever landet sitt tilbake,» sa Knesset-medlem Ahmad Tibi. «Demanding return,» var Tibis ord. Det er kodeord for at mer enn fem millioner palestinere skal ha rett til å flytte inn i Israel, slik at verdens eneste jødiske stat blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

NRK forteller ikke sine lesere hva det sier om Israel at noen fritt kan demonstrere til støtte for dem som ulovlig forsøker å krenke landets grenser. NRK spør heller ikke om tilsvarende regimekritiske demonstrasjoner er tillatt der Hamas styrer.

«Palestinere og menneskerettighetsgrupper har kritisert israel for å gå for hardhendt fram mot demonstrantene. Israel svarer at de forsvarer grensene sine og ikke bruker maktmidler utover det som er nødvendig,» avsluttet Molde. Den siste setningen var det eneste israelske argumentet som kom fram i innslaget.

«15. mai markerer starten på at flere hundre tusen palestinere ble drevet på flukt for nøyaktig 70 år siden,» sa Iraki. NRK fortalte ikke at det ble flyktninger fordi arabisk side startet krig, eller at alle jøder ble drept eller jaget ut av de områdene som arabiske styrker tok kontroll over. NRK fortalte heller ikke at flere jøder har flyktet fra arabiske land enn palestinere fra det som ble Israel.

Men til slutt klarte NRK å få det riktig. Å gjenta omkvedet om «protest mot okkupasjonen» var ikke like lett etter at Tibi hadde sagt noe helt annet.

«Demonstrantene krever at flyktningene og deres etterkommere får vende tilbake til det de anser som sitt hjemland,» avsluttet Iraki. Dagsrevyen nevnte ikke at dette vil bety slutten på verdens eneste jødiske stat.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart