Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Foret med fake news fra Stavanger Aftenblad vil Janna Jihad saksøke MIFF

Skjermdump av artikkelen som er publisert i Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen 20. november 2018.
Skjermdump av artikkelen som er publisert i Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen 20. november 2018.
- Dersom de ønsker å sensurere MIFFs kritikk, er det bare en bekreftelse på at det var viktig å eksponere dette, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

«Janna Jihad og moren Nawal Tamimi vil saksøke Med Israel for fred (MIFF), etter at den norske organisasjonen brukte den 12 år gamle palestinske jenta i en kampanje mot KFUM og Operasjon Dagsverk,» skriver Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen (og kanskje andre Schibsted-aviser) 20. november.

– Vi finner oss ikke i dette. Jenta er 12 år. De bruker et bilde av henne i store annonser i flere av de største norske avisene, uten å spørre om tillatelse. Annonsen er full av usannheter, sier moren Nawal til journalistene Arild I. Olsson og Jarle Aasland fra Stavanger Aftenblad.

MIFF skrev allerede 31. oktober:

Det er ikke MIFF, men familien til Janna Jihad som utsetter henne for eksponering og misbruker henne i sin politiske kamp mot Israel. Det er de som har gjort henne til en offentlig person med 391.000 følgere på Facebook. Nylig skjøv de henne inn på israelsk tv og hun understreket selv at hun er journalist. Janna Jihads familie, eller henne selv, har valgt at hun skal være en offentlig person. Da må hun også forvente å tåle saklig kritikk av sine standpunkt, og OD kan ikke bli fritatt fra kritikk for å bruke henne fordi hun er et barn. I TV-intervjuet sa for øvrig Janna Jihads nære slektning Najiah Tamimi at den israelske storbyen Tel Aviv er palestinernes land. Det kom ingen protester fra ODs «fredsaktivst» som stod ved siden av.

Hvis OD hadde hatt ekte omsorg for Janna Jihad, hadde de tatt en alvorsprat med henne og onkelen Bassem Taimimi, ansatt i palestinske selvstyremyndigheter, som styrer den anti-israelske aksjonsgruppen som Janna Jihad er en sentral del av.

 

Fake news

Journalistene til Stavanger Aftenbladet skriver: «I annonsen, som også ble publisert i Fædrelandsvennen, påstår MIFF at jenta ‘oppfordrer til knivstikking og selvmordsterror’.» De spør også Janna Jihad:

– Er det riktig at du oppfordrer til selvmordsterror?

– Nei. Jeg oppfordrer til fred. Alt jeg ønsker er at alle skal leve fredelig sammen, sier Janna alvorlig.

Men Stavanger Aftenblad har et alvorlig problem. MIFF har aldri påstått at Janna Jihad oppfordrer til knivstikking og selvmordsterror. Vi har sitert at Jihad «lever den tredje intifadaen». Vi har dokumentert at hun kjemper for å «frigjøre Palestina fra elven til havet». Vi har vist at hun kommer fra en voldelig klan. Vi har vist med en rekke eksempler at hun ser på hele Israel som okkupert og at hun demoniserer Israel. Hun omtaler palestinsk steinkasting som «ingenting», selv om det gjentatte ganger har tatt liv og gjort store skader på liv og eiendom. MIFF har også vist at Janna Jihad, i sin egen hage, har det hun kaller et «palestinsk kart» hvor Israel er utslettet.

Hvis Stavanger Aftenblads journalister hadde gjengitt MIFFs annonse korrekt overfor Janna Jihad og til sine lesere, ville de sett at vi skrev:

«OD presenterer Janna Jihad (bildet) og slektningen Ahed Tamimi som fredsaktivister. Men jentene sier åpent at de kjemper for å utslette Israel. Tamimi har også oppfordret til knivstikkinger og selvmordsterror. Det er tragisk at OD nektet å beklage!»

Tamimi er Janna Jihads nære slektning og beste venn. – Jeg skulle ønske alle over hele verden kunne forene seg slik at vi kan frigjøre Palestina, (…) enten det er med knivstikkinger, martyroperasjoner [selvmordsbombinger] eller steinkasting, har Tamimi sagt for mindre enn et år siden.

Stavanger Aftenblad skriver også:

«Andreas Saaghus som er Operasjon Dagsverk-koordinator i KFUK-KFUM Global sier til Aftenbladet at organisasjonen vurderer rettslige skritt. De vurderer også å bringe saken inn for Pressen faglige utvalg (PFU).

– Vi opplever annonsen som grov, og at MIFF vil sverte Operasjon Dagsverk (OD). Det handler om at den typen informasjon annonsen sprer er skadelig for OD, sier Saaghus.»

Ingen av de store norske mediene var interessert i å gjøre kritisk journalistikk på Operasjon Dagsverk og de palestinske samarbeidspartnerne deres. Det var derfor viktig for MIFF å få fram dette i annonser både i aviser og på sosiale medier. Stavanger Aftenblad beviser nok en gang at de ikke er interessert i å gjøre kritisk journalistikk.

– Hvis de vil prøve å hindre kritikk av hennes anti-israelske ståsteder må de gjerne prøve det, men jeg tror det vil bli avvist av det norske rettssystemet, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, til Stavanger Aftenblad.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart