Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Operasjon Dagsverk bruker Janna JIHAD fra voldelig palestinsk klan som stemme for «fred»

Janna Jihad i filmen til OD. (Skjermdump fra YouTube)
Janna Jihad i filmen til OD. (Skjermdump fra YouTube)
- Jeg lever den tredje intifadaen, sier Janna Jihad. Hun kjemper for å «frigjøre Palestina fra elven til havet», som betyr å fjerne Israel, verdens eneste jødiske stat.

BAKGRUNN: I høst skal norske elever i ungdomsskole og videregående skole gi en dagslønn til en organisasjon (KFUK-KFUM Global) som vil utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat. Pengene vil skape svært negative ringvirkninger både i det palestinske samfunnet og i Norge. Blant palestinere vil mottakerne bli oppmuntret og styrket i sin kamp for en framtid uten Israel, i Norge blir anti-israelske aktivister mobilisert til å gi «hundrevis av foredrag» på norske skoler. Opplegget for årets Operasjon Dagsverk er så frastøtende at Det mosaiske trossamfunn, som vanligvis er svært tilbakeholdne med politiske utspill, advarer jødiske skolebarn mot å delta.

Før det nye skoleåret starter har Operasjon Dagsverk publisert tre kortfilmer som skal brukes i profileringen av aksjonsdagen 1. november. I en av dem, med tittelen «Frihet til å påvirke», møter vi en 12 år gammel palestinsk jente med blågrønne øyne som er dyktig til å snakke engelsk og som snakker om «fred».

Operasjon Dagsverk presenterer henne som «Jana». Det virker alt så fint og så uskyldig.

Sjekker du Janas Facebook– og Twitter-kontoer vil du forstå hvorfor Operasjon Dagsverk ikke har tatt med etternavnet hennes. Årsaken er at hun heter Janna Jihad. Navnet Jihad har hun fra sin far, og hun tilhører Tamimi-klanen i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden.

Store norske leksikon skriver følgende om jihad:

«Jihad, oversettes gjerne som ‘hellig krig’, men ordet har flere betydninger i islams trosliv. I Koranen betegner jihad dels fredelig innsats for islams sak (jamfør sure 16,126) og dels krigføring eller væpnet forsvar av islamsk territorium.»

At KFUK-KFUM Global og Operasjon Dagsverk velger å bruke Janna Jihad som en stemme overfor norske ungdommer røper hva slags palestinere de samarbeider med og hvem de ønsker å fremme.

 

Den voldelige Tamimi-klanen

Tamimi-klanen i Nabi Saleh har tidligere vist hva de mener med jihad. I 2001 ledet Ahlam Tamimi en selvmordsbomber til pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem. Femten mennesker ble drept, inkludert sju barn og en gravid kvinne da terroristen utløste bomben. 130 mennesker ble skadet. Reaksjonene på målrettede angrep mot barn og sivile er ikke de samme alle steder på jorden. Ahlam Tamimi forteller hvordan vanlige palestinere smilte fornøyd etter massedrapet hun deltok i. Janna Jihads familie har ofte fortalt hvor stolte de er over Ahlam Tamimi og hennes «motstandskamp».

Skal man tro filmen til Operasjon Dagsverk, er Janna Jihad en engasjert ungdom som har en sterk uavhengig stemme. Dette bildet smadres når man ser at hennes mor er direktør for kvinnesaker i palestinske myndigheters utviklingsdepartement. Hennes onkel, Bassem Tamimi, og hans datter Ahed Tamimi (Jannas kusine), er velkjente anti-israelske aktivister som har sittet fengslet for vold og oppvigleri. Forholdet til Janna Jihad er så nært at i noen internasjonale reportasjer blir det fremstilt som om Bassem er hennes far. Bassem er ansatt i de palestinske selvstyremyndighetenes innenriksdepartement, ifølge New York Times. Men ifølge reportasjen fra 2013 må han ikke møte opp så ofte i Ramallah. I praksis ser det ut som han blir lønnet av palestinske myndigheter for å drive sin propagandakrig i landsbyen.

– Hvis det er en tredje intifada så ønsker vi å være blant dem som starter den, sa Bassem Tamimi til New York Times i 2013.  De to første palestinske intifadaene var voldelige opptøyer som kostet tusenvis av mennesker livet. Frihet til å påvirke til hva? Fred?

I oktober 2015 delte Nariman Tamimi, Bassems kone og Janna Jihads tante, et bilde på Facebook som viste de mest dødelige stedene på kroppen palestinske terrorister væpnet med kniv burde ramme israelske ofre. Skjermdumpen er gjengitt i The Tower.

Manal Tamimi skal være Janna Jihads tante. I 2014 skrev hun på Twitter: «A new #intefada #Jerusalem,a strong clashes taking a place now at the old city and Zionist IOF losing control,I hope all of them gonna die». I august 2015 skrev hun: «I do hate Israel ,i do hate zionisim ,i wish a thrid Intefada coming soon and people rais up and kills all these zionist settlers everywhere». I september samme år, i forbindelse med den jødiske Yom Kippur-høytiden, skrev hun: «Vampire zionist celebrating their Kebore day by drinking Palestinian bloods, yes our blood is pure & delicious but it will kill u at the end». Fred?

(En rekke andre eksempler på Tamimi-klanens hatytringer og voldsoppvigleri er samlet skriftlig i The Tower og som slideshow på YouTube.)

Janna Jihads kusine og «beste venn», Ahed, ble spurt i fjor om hva hennes budskap til seerne var.

Enten det er knivstikking, selvmordsangrep eller steinkasting: Alle må gjøre sin del og vi må stå samlet rundt vårt budskap om å frigjøre Palestina, svarte Ahed Tamimi. Fred? I Norge ville vi ikke kalt dette «rett til å påvirke», men hatytringer og oppvigleri til vold.

 

Hva med Janna Jihad selv?

Hun roper «One, two, three, four, occupation no more». Men når Tamimi-klanen snakker om okkupasjon, er det ikke Israels militære kontroll over Vestbredden de mener.

Janna Jihad sa selv nylig at «okkupasjonen av Palestina» har vart i «70 år» [SABC, 14. juli 2018]. Hun samarbeider tett med den sør-afrikanske organisasjonen «2 Suns Shamsaan». Da to nære slektninger av Janna Jihad ble løslatt fra israelsk fengsel 29. juli, la organisasjonen ut et bilde hvor Hasharon-fengselet blir omtalt som «Israelsk-okkuperte Palestina». Fengselet ligger mellom de to israelske byene Ra’anana og Netanya, i det som har vært Israel siden 1948.

Bilde fra Facebook-siden til en organisasjon som Janna Jihad er aktiv i.
Bilde fra Facebook-siden til en organisasjon som Janna Jihad er aktiv i.

Hvis det skulle være noen tvil om hvilken «fred» Janna Jihad ser for seg, så har organisasjonen også lagt ut et bilde av et kart hvor Israel er utslettet og erstattet med fargene i det palestinske flagget.

Janna Jihad sier det er «veldig mye apartheid» i Israel, «slik som det som skjedde før i Sør-Afrika» [SABC, YouTube 20. juli 2017]. (Sveitsiske Jacques De Maio, som leder Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Israel og i de palestinske selvstyremyndighetene, sier om apartheid-anklagen: – Det er ikke apartheid verken i Israel eller på Vestbredden.)

Janna Jihad forteller at hun ble «journalist» syv år gammel. Da oppdaget hun at det «ikke var nok journalister» til å dekke det som skjedde i landsbyen hennes. Faktum er at nesten ingen konflikt i verden blir dekket av flere utenlandske journalister. Og spesielt landsbyen hennes har fått mange journalistbesøk. Faktum er at Janna Jihad ble født i USA, bodde sine første år i Florida, men flyttet med moren til Nabi Saleh fordi moren «ikke tålte det isolerte amerikanske livet». «Når man tenker på at Jannas mor foretrekker livet i Nabi Saleh fremfor West Palm Beach, bør kanskje det hun sier om alle traumaene de blir påført av Israel tas med en klype salt?» kommenterer Petra Marquardt-Bigman i en artikkel om Janna Jihad.

Janna Jihad kommer stadig med det som åpenbart er overdrivelser. «Vi ser alltid barn bli brent av [sionist] bosettere,» sa hun i 2017 til en nettside i Sør-Afrika. Alltid? «A lot of times settlers just come in and just kill children with their cars,» sa hun i 2017 til TRT World. A lot of times?

Et refreng som går igjen i Janna Jihads propaganda, er at israelerne ikke er menneskelige.

– Vi har menneskelighet. Vi har barmhjertighet, ikke som dem, de dreper, arresterer og skader folk, sier hun til TRT World. Har hun glemt alle som er drept og skadet av innbyggerne i Nabi Saleh, av hennes egen klan?

Janna Jihad fremstiller steinkasting som «ingenting». Feil! Det kan ta liv og det har tatt liv, og det kan gi store skader på liv og eiendom. «Steinene var store nok til å drepe,» het det på forsiden av VG Nett da norske observatører i Hebron ble offer for palestinsk steinkasting i 2006.

Judah Shoham ble aldri tenåring, han ble drept av palestinere som kastet stein, bare fem måneder gammel. Jonathan Palmer fikk aldri feire sin toårsdag, han ble drept sammen med sin far da palestinere kastet stein mot bilen deres i oktober 2010. Vi kunne nevnt mange flere slike eksempler.

I et intervju med Vice News, publisert på YouTube 19. april 2016, sitter Janna Jihad foran en tegning hvor en jente biter en israelsk soldat i leggen, en gutt biter ham i armen og to kvinner hamrer han i hodet. Dette er basert på en reell voldshendelse i 2015 hvor Janna Jihads nære slektninger deltok. Soldaten er tegnet som en hund. I det samme intervjuet sier hun: «Jeg lever den tredje intifadaen.» Syv måneder forut for dette hadde omkring 30 israelere blitt drept i kniv- og skyteangrep av andre palestinere som «levde den tredje intifadaen».

 

Janna Jihad og boikott

MIFF har påpekt at 16 millioner av OD-pengene skal gå til Palestine YWCA, East Jerusalem YMCA og Gaza YMCA. Alle disse tre organisasjonene arbeider for boikott av Israel. Prosjektsøknaden til Operasjon Dagsverk sier deltakende palestinske ungdommer «vil bli gjort kjent med og involvert i [MIFFs uthevning] eksisterende ikke-voldelige påvirkningskampanjer på lokalt og nasjonalt nivå, inkludert Olive Tree Campaign og Free Palestine Campaign, fredelige streiker og demonstrasjoner mot den israelske okkupasjonen og urettferdigheter». Free Palestine-kampanjen har et prinsippdokument som ligger på KFUK-KFUM Globals nettside, og det er nettopp her det fremkommer at organisasjonen går inn for «bred økonomisk boikott for å få Israel til å avslutte okkupasjonen».

Til tross for alt dette hevder KFUK-KFUM Global og Operasjon Dagsverk hardnakket at inntektene fra årets Operasjon Dagsverk ikke skal gå til boikottarbeid.

Hvis boikott ikke skal være en del av kampanjen, hvorfor bruker Operasjon Dagsverk Janna Jihad som stemme?

Hvis KFUK-KFUM Global og Operasjon Dagsverk sier at de anerkjenner Israels rett til å eksistere, hvorfor løfter de da fram en jente som leder folkemengden i ropet «Fra elven til havet vil Palestina bli fri!»? Janna Jihad bærer sitt navn med rette. Hun er ikke bare ODs «Jana» som snakker om fred. Hennes krig slutter ikke før verdens eneste jødiske stat er borte og erstattet med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Norske skoleelever må ikke la seg lure til høsten. Janna Jihad snakker fint i ODs film om «å frigjøre verden». Men det er ikke bare sin egen landsby hun vil «frigjøre» fra israelske soldater. Hun vil «frigjøre» verden fra å ha en jødisk stat. Janna Jihad er del av en aktivistisk og voldelig klan, og et velsmurt medianettverk.

Tamimi-klanen har vist i årevis hvordan de vil bruke sin «frihet til å påvirke». Deres påvirkning fører ikke til en framtid hvor palestinere og israelere lever side om side i fred.

Ved å fremme Tamimi-klanens stemme, hvordan bruker KFUK-KFUM Global og Operasjon Dagsverk sin frihet til å påvirke?

I Norge vil de bare skape ytterligere demonisering av Israel blant seks årskull av norske skoleelever.

På Vestbredden vil det ødelegge for alle palestinere som virkelig ønsker seg en ekte fred med sine israelske naboer.

 

  • Hva kan du gjøre? Du bør spre MIFFs artikler om årets Operasjon Dagsverk til flest mulig, og få flest mulig skoleelever til å la være å delta i aksjonen. MIFF kommer til å lage mer informasjonsmateriell utover høsten. Hvis du vil støtte vårt arbeid, ber vi deg bli medlem eller gi en gave via Vipps 39881, konto 78770654539 eller med SMS i skjemaet under.
Janna Jihads tante på Twitter.
Janna Jihads tante på Twitter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart