Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NTB gjenbruker åtte år gamle nyheter

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Hva er en nyhet? Nyhetsbyrået NTB har sin egen definisjon.

I 2015 varslet Arbeiderpartiet at de vil «vil anerkjenne palestinsk stat».

– Hvis vi får regjeringsansvar, åpner vi for anerkjennelse av en palestinsk stat, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til landsmøtet for åtte år siden.

Det var nyhetsbyrået NTB som den gang kringkastet nyheten til verden.

De to siste årene har Ap hatt regjeringsmakt, men det har ikke kommet noen anerkjennelse av en palestinsk stat. Tvert imot, senest i forrige uke oppdaterte Utenriksdepartementet sin faktaside om land hvor de understreker at «Norge har ikke anerkjent Palestina som stat».

Denne helgen er det på ny landsmøte i Arbeiderpartiet.

«Arbeiderpartiet åpner opp for å anerkjenne Palestina», rapporterer NTB nok en gang. Nyhetsbyrået skriver på grunnlag av redaksjonskomiteens innstilling til internasjonal uttalelse, hvor det heter: «Siden 2015 har det vært Arbeiderpartiets posisjon at en endelig fredsavtale ikke er et premiss for å anerkjenne Palestina som stat. Arbeiderpartiet er rede til å anerkjenne Palestina som stat på et tidspunkt hvor en anerkjennelse kan skape framgang i fredsprosessen.»

Her er det altså ikke noe nytt, og selv om Arbeiderpartiet minner NTB (og andre lesere9 om at dette er en åtte år gammel sak, slår NTB det opp som en nyhet nok en gang. «Arbeiderpartiets landsmøte er samlet for å vedta ny politikk i Oslo,» heter det i bildeteksten til ABC Nyheter. Men her er det altså snakk om veldig gammel politikk, som har blitt liggende i skrivebordsskuffen også med en utenriksminister fra Ap.

Og godt er det. Palestinerne oppfyller ikke betingelsene til en stat etter Montevideo-konvensjonen, og en eventuell norsk anerkjennelse vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalene.

Hvis palestinerne virkelig ønsker sin egen stat, hvorfor har de da gjentatte ganger avvist tilbud om «Palestina»? Det er dette spørsmålet organisasjoner og medier som demoniserer Israel ikke klarer å svare på. Gang på gang har palestinerne avvist opprettelse av en palestinsk stat.

Hver gang Israel har akseptert en palestinsk stat, har palestinerne avvist tilbudet, ofte med vold. Så hvis du er interessert i fred i Midtøsten, er det kanskje ikke riktig å presse Israel til å gi enda et tilbud om en palestinsk stat. Kanskje svaret er å presse palestinerne til å akseptere at en jødisk stat er kommet for å forbli?

Les mer på temasiden Palestinerne har hele tiden avvist en tostatsløsning.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart