Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

CNN-profil med offentlig beklagelse

Lucy Dee sammen med døtrene Rina og Maia. Alle tre ble drept av palestinske terrorister. (Foto: Privat)
CNNs Christiane Amanpour måtte beklage at hun forvrengte sannheten om drapet på tre israelere.

Det skapte sterke reaksjoner da det ble kjent at CNN-ankeret Christiane Amanpour hadde omtalt drapet på israelerne Lucy Dee (48) og hennes døtre Maia (20) og Rina (15) som et resultat av en «shootout», altså en skuddveksling. Det kunne tolkes som om de ikke var uskyldige ofre.

Lucy og hennes to døtre ble skutt og drept av palestinske terrorister da de kjørte bil i nærheten av Jordandalen i april. Familien krasjet etter at bilen ble beskutt. Terroristene gikk så bort til den krasjede bilen og skjøt over 20 skudd mot de tre israelerne som satt forsvarsløse i den. De to jentene døde momentant, mens mora døda på sykehus dager senere.

Den pro-israelske organisasjonen HonestReporting kritiserte Amanpour for å omtale terrorangrepet på de tre kvinnene som en skuddveksling. Kritikken fra HonestReporting førte til mye offentlig ramaskrik, som gjorde at Amanpour til slutt valgte å gå ut med en offentlig beklagelse.

– I en sending 10. april omtalte jeg drapet på en israelsk familie: Lucy, Maia og Dina Ree, konen og døtrene til rabbiner Leo Dee. Jeg uttalte meg feil og sa at drapene deres var en skuddveksling i stedet for en skyting. Jeg har skrevet til rabbiner Leo Dee for å be om unnskyldning og for å være sikker på at han vet at vi beklager ytterligere smerte som vi kan ha påført ham, sa CNN-profilen i en sending på TV-kanalen.

Uttalelsen fra Amanpour gikk først under radaren, før den ble offentlig kjent gjennom HonestReporting. Leo Dee, som mistet sin kone og to av sine døtre i terrorangrepet, reagerte sterkt på uttalelsen. Han kritiserte CNN for å trekke en moralsk ekvivalens mellom terroristene og ofrene.

Ifølge Jewish Journal skal Lee ha truet CNN med søksmål hvis de ikke kom med en offentlig beklagelse på måten de omtalte drapene på.

Terroristene som drepte Lucy Dee og hennes to døtre var lenge på frifot, men ble drept i en skuddveksling med israelske soldater tidlig i mai.

Her er det opprinnelige utspillet fra Amanpour:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart