Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Desinformasjon fra Verdens Gang

Lastebiler med nødhjelp ankommer Gazastripen den 2. november 2023. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)
Avisen påstår feilaktig at Israel blokkerer nær alt av mat, medisiner og vann til Gazastripen.

VG-journalist Kyrre Lien skrev søndag 17. desember en notis om en forsending med nødhjelp som ble stormet på Gazastripen.

«Mens situasjonen for sivile inne i Gaza blir stadig mer prekær, har desperasjonen nådd det lille av nødhjelp som når inn i Gaza».

Videre skriver VG-journalisten at «Israel har blokkert nær alt av mat, medisiner, vann og drivstoff inn til kyststripen i Gaza», før han legger til at «noen forsendinger har nådd Gaza».

Det stemmer ikke at Israel blokkerer nær alt av mat, medisiner og vann. Påstanden ble avvist av det israelske forsvaret allerede 12. november.

– Det er ingen begrensning på mengden mat, vann og medisinsk utstyr som slipper inn på Gaza. Vi inviterer det internasjonale samfunnet til å koordinere nødhjelpen og vi vil tilrettelegge for det, sa IDF da.

Allerede da hadde det kommet over 14.300 tonn med nødhjelp inn på Gazastripen. Siden har mengden nødhjelp økt betraktelig. To uker før hadde Israel også gjenåpnet sin egen vannforsyningen til Gazastripen.

Også forsyninger av drivstoff har i flere uker sluppet inn på Gaza.

De siste ukene har mellom 50 og 200 lastebillass med nødhjelp hver dag kommet inn på Gazastripen. Søndag besluttet Israel også å åpne opp for nødhjelp direkte fra Israel gjennom grenseovergangen Kerem Shalom. Det vil føre til at enda mer nødhjelp slipper inn.

Spørsmålet er hvor mye av nødhjelpen som faktisk kommer frem til sivilbefolkningen på Gaza og hvor mye som blir stjålet av Hamas. 17. oktober skrev MIFF om at Hamas hadde stjålet nødhjelp fra UNRWA.

I flere intervjuer med sivilpersoner på Gazastripen har det kommet frem at mye av nødhjelpen ikke ender opp hos sivile, men hos Hamas.

I helgen kom det også videoer som viste bevæpnede menn som tok kontrollen over en konvoi med nødhjelp. Mennene som ser ut til å stjele nødhjelpen var kledd i sivilt, men tilhørte trolig terrorgruppen Hamas.

Så når en forsendelse med nødhjelp blir stormet, slik VG har omtalt, så er det kanskje for å få tak i nødhjelpen før Hamas kaprer den til seg selv.

VG påstår feilaktig at Israel blokkerer nødhjelp inn til Gazastripen. (Skjermdump VG)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart