Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Er det bare MIFF som kritiserer NRK?

NRKs ledelse forsøkte å avfeie kritikken mot deres Israel-dekning som "en interesseorganisasjons vellykkede kampanje". En gjennomgang av klagebunken røper en annen side av historien.

Parallelt med sommerens krig mellom Israel og Hamas raste det en debatt om norske mediers dekning her hjemme. Med Israel for fred (MIFF) markerte seg med en rekke kritiske artikler om norske mediers dekning, med et særlig fokus på lisensfinansierte NRK. I midten av juli rykket vi inn en helsides annonse i flere aviser hvor vi blant annet påpekte i en bildetekst at Mads Gilbert og NRKs Sidsel Wold hadde kommet med flere grove beskyldninger mot Israel som var dokumentarbart feil.

12. juli oppfordret MIFF til klagestorm mot NRK, etter at Sidsel Wold sa at «Gaza-folk er livredde, for da vet de at [dersom det blir bakkeinvasjon] det kommer masse nervøse israelske soldater som skyter på alt som rører seg». Ellers ga MIFF svært få konkrete oppfordringer til å klage under konflikten, og ingen oppfordring til å klage til Kringkastingsrådet.

Likevel, da NRK-ledelsen skulle forsvare sin egen dekning i Aftenposten 26. august, skrev de:

«Det rapporteres i mediene om en klagestorm mot NRKs dekning, samtidig som det spekuleres på om NRK har vært utsatt for en kampanje. Det siste kan det neppe herske tvil om. MIFF har kjørt helsides annonser mot NRKs dekning i avisene gjennom sommeren. Organisasjonens ledelse har oppfordret sine 8000 medlemmer til å sende inn klager på dekningen til NRK. Mange av de skriftlige klagene NRK får inn har påfallende likelydende formuleringer. Det er selvsagt helt legitimt at en organisasjon som har til formål å tale Israels sak, gjør nettopp det.

Men det er ikke like selvsagt at «klagestormen» er uttrykk for en folkereisning mot NRKs dekning. Kanskje er den snarere et uttrykk for en interesseorganisasjons vellykkede kampanje?»

Det er åpenbart at MIFF-medlemmer deltok i klagekoret mot NRK, men saken har tydeligvis mobilisert langt utover våre rekker av betalende medlemmer. I perioden 1. juni til 22. august mottok NRK 664 skriftlige klager, og et ukjent antall telefonhenvendelser, skrev nyhetsbyrået NTB.

Da Kringkastingsrådet behandlet NRKs dekning av Gaza-krigen 2014 ble rådet, foruten MIFFs klage, forelagt 30 brev hvor NRK på ulike måter blir beskyldt for å ha en anti-israelsk og/ eller ukritisk dekning av Hamas og palestinsk side. En gjennomgang MIFF har gjort av klagene, viser at 60 prosent av avsenderne ikke på noe tidspunkt har vært oppført i MIFFs register. 10 prosent av klagerne ble medlem under sommerens konflikt, og bare 30 prosent var medlem fra før.

Mye tyder derfor på at «folkereisningen» mot NRKs urettferdige Israel-dekning er større enn selv vi i MIFF våget å håpe på. At dekningen fortjente kritikk var jo heldigvis også Kringkastingsrådets medlemmer skjønt enige om. Det er kunnskapsløshet, fordommer og ønsketekning i NRKs vinklinger, slo journalist Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv fast.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart