Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

TikTok har stengt MIFFs TikTok-kanal «permanent»

Skjermbildet som annonserte at MIFF var utestengt av TikTok 12. desember 2023.
Se alt som TikTok mener er brudd på retningslinjene. Synes du det er noe som burde kvalifisere til utestengelse?

8. november ble MIFFs TikTok-konto blokkert, og dermed mistet MIFF muligheten til å kommunisere med over 2.600 følgere og tusenvis av andre seere. Etter to dager ble kontoen gjenåpnet, men fortsatt med et kontovarsel om at det var tre videoer som brøt retningslinjene, og dersom én ny video brøt retningslinjene ville vi bli slettet på ny.

28. november ble kanalen blokkert på ny. MIFF anket. Mandag 11. desember kom det beskjed fra TikTok: «Vi har gjennomgått deres anke og funnet at kontoen bryter retningslinjene. Din konto kan ikke bli gjenopprettet.»

Med hjelp av en uformell kontakt i TikTok-systemet ble MIFFs konto kortvarig åpnet igjen likevel 11. desember. Men igjen ble våre videoer straks rapportert, og TikTok stengte kontoen neste dag. Historien ser ut til å gjenta seg: Fiender av Israel rapporterer inn MIFFs videoer på falskt grunnlag, selv om de ikke bryter med TikToks retningslinjer.

MIFF har hatt en rekke livesendinger på TikTok etter 7. oktober. Her har det strømmet inn med hat mot Israel, jøder og MIFF, fra kontoer som TikTok ikke har reagert mot med begrensninger. MIFF har dokumentert dette hatet ved å vise fram kommentarfeltet til TikTok på sendinger som ligger på YouTube: Se hatet som kom fra hundrevis av norske TikTok-kontoer 7. oktober, 9. oktober, 11. oktober, 13. oktober, 17. oktober, 19. oktober, 28. oktober, 1. november, 6. november og 17. november. I kommentarfeltet ble det gitt klar støtte til Hamas og det ble flere ganger gitt uttrykk for en lengsel etter at Adolf Hitler skulle komme tilbake for å drepe jøder.    

I stedet for å reagere mot disse kontoene som spredte hat og trusler i kommentarfeltet, har TikTok valgt å utestenge MIFF når eierne av disse hatefulle kontoene rapporterer MIFF (på useriøst grunnlag)

Før MIFFs konto ble deaktivert siste gang, listet TikTok opp fem videoer for brudd på retningslinjene:

Her skal vi beskrive/ vise klippene og kommentere.

Video 1

10. mai 2023 publiserte MIFF et bilde av raketter som avfyres fra Gaza og teksten: «Israel in under attack – every single missile from Gaza is a war crime.»

Dette er IKKE et brudd på TikToks retningslinjer, og gir en korrekt framstilling av krigens folkerett. Når en islamistisk terrororganisasjon avfyrer raketter uten skikkelig målstyring, vil det være et brudd på folkerettens krav om å skille mellom sivile og militære mål. TikTok er full av (feilaktige) påstander om at Israel begår krigsforbrytelser, uten at dette får konsekvenser for kontoeierne.

Video 2

2. oktober 2023 publiserte MIFF et klipp med utdrag fra MIFFs deltakelse i NRK Dagsnytt. Det er uklart om TikTok har reagert på klipp 1 hvor MIFF kritiserer en palestinsk organisasjon eller klipp 2 hvor MIFF påpekte at palestinske barn vår våpentrening og at jødehat og jihad må ut av palestinske skolebøker.

Disse klippene bryter IKKE TikToks retningslinjer, og ligger altså ut i NRKs arkiv og er del av den offentlige debatten i Norge.

Video 3

8. oktober 2023 publiserte MIFF et klipp som har ligget på YouTube og Facebook siden 27. juli 2021. Videoklippet påpeker at Hamas har ansvaret for Gaza-befolkningens lidelser. I videoen framsettes det skarp kritikk av Hamas, men all kritikken er godt fundamentert, og ikke minst er den blitt bekreftet etter 7. oktober-massakren.

Dette klippet bryter IKKE TikToks retningslinjer. TikTok tillater at et stort antall grunnløse anklager mot Israel blir framført av kontoer med store følgerskarer, uten at det får konsekvenser for deres konto.

Video 4

12. desember 2023, da TikTok kortvarig gjenåpnet MIFFs konto for andre gang, publiserte MIFF to videoer som også ble rapportert for brudd på retningslinjene.

I den ene videoen (se den på Instagram) sier Kevin Knutsen, MIFFs nye innholdsskaper i sosiale medier:

«Sannheten, den vil komme fram. Og sannheten er at alt som har vært, det startet dagen da Hamas voldtok, torturerte, drepte og kidnappet israelske barn. Om Hamas brydde seg bare litt om livene til palestinerne, da hadde de overlevert gislene sånn! [knipser] Og de hadde gjort alt i sin makt for å ende denne krigen. Men hvorfor skal de gjøre det, når dere heier på de? Juhu krig! Hvis dere bare hadde gjort det rette her, og anerkjent ondskapen som skjedde 7. oktober og kjempet og pushet for at alle gislene skulle bli levert tilbake med en gang, før israel måtte forvare seg selv, da ville ingenting av dette skjedd.»

Video 5

I den siste videoen (se den på Instagram) sier Kevin Knutsen:

«Vi hører mye om dødstallene fra Gaza, men bør vi egentlig tro på dem? Her kommer syv grunner til å ta dødstallene fra Gaza med en stor dose skepsis.

1 Alle tallene du leser om kommer fra Hamas, en brutal, islamistisk terrororganisasjon som har som uttrykt mål å utslette Israel.

2. I tallene til Hamas skilles det ikke mellom stridende og sivile. Ifølge anslagene til de israelske forsvarsstyrkene er mange tusen av de drepte Hamas-terrorister.

3. En betydelig andel av barn som rapporteres drept er 14-17 år gamle gutter som Hamas misbruker til militære formål, i strid med barnekonvensjonen.

4. Et stort antall palestinere er drept av palestinske raketter som ikke har nådd inn i Israel, men slo ned i Gaza. Et anslag er rundt 1300 raketter.

5. Hvor mange av de drepte palestinerne ble drept av Hamas da de forsøkte å flykte fra nord til sør, og Hamas stanset dem for å ha dem som menneskelig skjold?

6. Rundt 16 palestinere på Gaza dør hver dag av naturlige årsaker. Inkluderer Hamas disse i sine tall og legger ansvaret på Israel? I 2018, da en baby på Gaza-stripen døde av en medfødt sykdom, betalte Hamas familien for at de skulle anklage Israel for å ha drept babyen med tåregass.

7. En kritisk gjennomgang av dødstall som FN har videreformidlet fra Hamas viser uforklarlige hopp i andel barn og kvinner som er drept.»

Til slutt ble det henvist til denne artikkelen på miff.no, hvor opplysningene er utdypet.

TikTok må snarest mulig gjenåpne MIFFs konto https://www.tiktok.com/@medisraelforfred

Hvis du har kontakter i TikTok som du tror kan hjelpe oss, ta kontakt på post@miff.no.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart