Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Conrad Myrlands tale på støttemarkeringen for Israel i Grimstad

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, taler på markering i Grimstad 25. mai 2024. (Foto: Kjetil Ravn Hansen)
Conrad Myrland stilte mange spørsmål til deltakerne på markeringen.

Hør hele talen her:

Forhåndskrevet manus, framføring kan avvike noe.

Tale i Grimstad 25. mai 2024

«Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». For tretten år siden svarte 38 prosent av det norske folk at dette stemmer helt eller nokså godt.

– Jeg er særlig urolig over at så mange som 38 prosent av de spurte likestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes jødeutryddelse, kommenterte Jonas Gahr Støre den gang.

Svært urolig bør man absolutt være når 4 av 10 i befolkningen ikke har kontakt med virkeligheten i sin forståelse.

Støres reaksjon i 2011 var en riktig reaksjon. Dere som er samlet her i Grimstad vet det jo, men to tredeler av jødene i Europa ble utryddet i et folkemord. Nazistene prioriterte å dedikere ressurser til industrielt massedrap framfor å bruke ressursene på andre måter som kunne gitt dem større militær stridsevne.

Hva har til sammenligning skjedd med palestinerne? De har hatt en stor befolkningsvekst i hele perioden de har vært i konflikt med Israel – de er tidoblet de siste 110 år.

Og hva med levekår? Forventet levealder for palestinerne økte særlig raskt etter at de kom under israelsk kontroll i 1967. I 2021 lå 9 av 12 palestinske regioner over det globale gjennomsnittet på FNs levekårsindeks.

Det burde gjøre flere enn Støre dypt urolig at så mange i Norge har falske bilder av den jødiske staten. Men NRK, LO, Den norske kirke, Arbeiderpartiet, FN-Sambandet, norske skolebokforlag – ingen av dem gjør noe seriøst for å rette opp. Jeg er stolt over alle de 14.200 MIFF-medlemmene i Norge som har tatt jobben, og gir av sin tid og sine penger for å gjøre noe med det falske bildet.

Og nå er kampen for sannhet om Israel viktigere enn noen gang.

For to uker siden kom det nye tall fra HL-senteret. Nå sier 50,5 prosent at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». Hvor urolig er statsminister Støre nå? Er dere urolige?

Har dere kommet for å si NEI til Israel-hatet?

Vil dere kjempe mot jødehatet som igjen har gått viralt i Norge?

Vi er samlet fordi vi er urolig. Svært urolige.

I kjølvannet av regjeringens svik mot Israel, godt hjulpet av medienes urettferdige dekning, ser vi den største bølgen av jødehat i Norge siden andre verdenskrig. Utenfor Eidsvoll-bygningen, der jødehatet sitter i veggene, ble det israelske flagget forbannet i 17. mai-tale. Jøder flytter fra Norge, de orker ikke mer av presset. Journalister blir angrepet utenfor stadion hvor israelske tenåringer spiller fotball, mann i 50-årene blir slått ned i Sandefjord, elev i Telemark blir slått ned når eleven skriver «Free Israel» på tavla, MIFFere som samles fredelig i Stavanger på Israels uavhengighetsdag blir angrepet av steinkastere. Det er ikke tid til å nevne all trakasseringen og volden, men det kanskje mest alvorlige, er at det ser ut som om ingen blir skikkelig straffeforfulgt for forbrytelsene.

Spørsmål til publikum

For ett år siden var norske diplomater med på å presse Israel til å åpne grensene for stadig flere palestinere fra Gaza. De skulle komme inn for å jobbe i Israel og økonomisk vekst på Gaza skulle gi fredelig utvikling. Når du tenker på at noen av palestinerne spionerte for Hamas, for å forberede massakren 7. oktober, er du stolt over det norske diplomatiet?

Var det bra at utenriksdepartementet ba Kongen la være å kondolere Israel etter massakren?

Synes du det var pinlig at Støre måtte presses i flere dager etter 7. oktober før han kalte Hamas en terrororganisasjon?

I slutten av oktober var det noen gode krefter i FN som ville prøve å få til en resolusjonstekst som fordømte Hamas med navn. Men flertallet i FN avviste det, og da brøt det ut applaus i generalforsamlingen. Du trenger ikke vite mer om FN for å forstå hvor rottent systemet kan være.

I den samme omgangen i FN var Norge med på å vedta en resolusjon som ikke fordømte Hamas og som ikke krevde umiddelbar løslatelse av de israelske gislene. På en skala fra 0 til 10, hvor skammelig var Norges stemmegivning?

Palestinske selvstyremyndigheter har et utdanningssystem hvor barn og unge blir indoktrinert til jødehat og oppflammet til jihad. Er dette noe du vil støtte med dine skattepenger?

Palestinske selvstyremyndigheter har et økonomisk belønningssystem hvor terrorister som er dømt til fengsel i Israel får stor økonomisk belønning for resten av livet, mye høyere enn vanlige offentlige ansatte. Terroristene som meiet ned israelske barn, eldre og musikkfestivaldeltakere 7. oktober har allerede mottatt mange månedslønner. Familiene til de drepte får også månedlige utbetalinger. Når jeg forteller at dette finansieres av dine skattepenger, blir du glad, sint eller veldig sint?

På 1930-tallet hadde en regjering fra Arbeiderpartiet og Bondepartiet fortløpende kontakt med en bevegelse som forbannet jødene og drømte om seier for den ariske rasen. I dag har en regjering fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet «fortløpende kontakt» med Houthi-bevegelsen, som forbanner jødene og drømmer om seier for islam. Høres det riktig ut?

Etter 7. oktober har offentlige palestinske skoler feiret massakren og myndighetene har sitert folkemordsdrøm på jøder i instruks til moskéenes fredagsbønn. Jødehatet i palestinske myndigheter kommer fra toppen. Sommeren 2023 sa Mahmoud al-Habbash, øverste sharia-dommer i PA, at jødene er Satan i menneskelig form. Abbas selv har anklaget Israel for å begå 50 Holocaust mot palestinerne. Denne palestinske myndigheten regjeringen sier Barth Eide at han vil styrke. Er dere urolige over situasjonen?

Ja, vi er svært urolige, og vi har ennå ikke begynt å snakke om den mørkeste dagen i relasjonen mellom Oslo og Jerusalem siden 1948. Var det riktig av statsminister Jonas Gahr Støre å anerkjenne en palestinsk stat onsdag 22. mai?

Nei, det var det ikke.

Det var en stor skam. Det var en belønning for terror. Den EU-listede terrororganisasjonen har sendt takk til regjeringen. Islamistene som ødela fredsprosessen på 1990-tallet med sine selvmordbomber har sendt takk til den norske regjeringen. Den autoritære gruppen som systematisk har undertrykt kvinner og forfulgt religiøse og seksuelle minoriteter i Gaza gjennom de siste 17 årene har sendt takk til Norge. For en skam!

Regjeringen sier de vil styrke de moderate kreftene med sin anerkjennelse, men det er de ekstreme, voldelige kreftene som blir styrket når man gir palestinerne gevinster utenfor forhandlingsbordet.

22. mai brøt regjeringen radikalt med de siste to generasjoners norsk Israel-politikk. Vi har det fra utenriksministerens egen munn hva som er agendaen nå. «Noen ganger må fred påtvinges,» sa han om Israel.

Og hva er det Arbeiderpartiet vil påtvinge Israel? Våpenhvilelinjene fra 1949 skal være grensene mellom Israel og «Palestinas». De er verken sikre eller anerkjente. Aller minst er grensen anerkjent av palestinerne. Alle de dominerende palestinske politiske bevegelsene kjemper for et «Palestina» der Israel er borte.

Grensen som Støre trekker vil føre til at Jerusalems gamleby, og alle de jødiske hellige stedene der – inkludert Tempelplassen og Vestmuren – blir en del av en arabisk og muslimsk stat. Tror du palestinerne vil være motivert til å gjøre kompromisser om gamlebyen når Støre allerede har erklært deres rett til området?

Det krever flere ord å rydde opp i alle feilene regjeringen gjør enn det vi har tid til her, men heldigvis har du miff.no hvor du kan lese mer. Du kan følge MIFF i de sosiale mediene du bruker, enten det er Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, X, TikTok, Spotify eller WhatsApp, Og det blir mer på MIFF-møtet i Betania Grimstad kl. 15.

Det kanskje mest pinlige av alt er at Støre og Barth Eide fortsetter å snakke om seg selv som om de er venner av Israel.

Det høres riktig ut når de nevner «demobilisering av Hamas» i en bisetning, men hvorfor støtter de ikke Israels pågående kamp for å få nedkjempet terrorgruppen?

Det høres riktig ut når de nevner «troverdige sikkerhetsgarantier for Israel», men Israel vet veldig godt hvor lite norske og internasjonale garantier er verdt.

Norge undertegnet på Oslo-avtalen og forpliktet seg på et forhandlingsspor. Løftet ble brutt denne uken.

Israel ble lovet i FN-resolusjon 1701 at Hizbollah skulle holdes borte fra nordgrensen. Garantien ble brutt, og Hizbollah har fått angripe Israel uavbrutt i snart åtte måneder uten noen seriøs norsk fordømmelse.

Israel ble lovet at tilbaketrekning fra Gaza skulle gi bevegelse mot fred. Resultatet ble en serie kriger.

Da kommer mitt aller siste spørsmål, og jeg håper du er klar til å svare et rungende ja: Kan du personlig gi Israel en troverdig garanti om støtte og vennskap?

Tusen takk! Din garanti er utrolig verdifull, og sammen kan vi gjøre en forskjell. Fortsett å gi venner og familie sann informasjon! Våg å ta debatten på arbeidsplassen eller i menigheten! Nominer og stem på Israel-vennlige politikere i ditt parti! Fortsett og trapp opp din støtte til Israel-prosjektene som står ditt hjerte nær!

I løpet av åtte måneder har Barth Eide lagt forholdet mellom Oslo og Jerusalem i ruiner. Men ingen regjering, verken i Israel eller i Norge, ingen NRK, ingen biskop, ingen rapper, kan ødelegge vårt vennskap til Israel og det jødiske folk. Am Israel Chai!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart