Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Kontrollkomiteen krever dokumentasjon

Faksmile av Kontrollkomiteens brev til utenriksministeren, sendt 5. mars 2013.
Faksmile av Kontrollkomiteens brev til utenriksministeren, sendt 5. mars 2013.
Utenriksministeren har gjentatte ganger forsikret Stortinget om at norske økonomiske bidrag til palestinske selvstyremyndigheter ikke har gått til å lønne fengslede terrorister. Nå krever Kontrollkomiteen dokumentasjon på påstanden.

Komitéleder Anders Anundsen (frp) i Kontroll- og konstitusjonskomiteen sendte tirsdag følgende spørsmål til utenriksminister Espen Barth Eide:

«Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til at utenriksministeren gjentatte ganger har forsikret Stortinget om at norske økonomiske bidrag til palestinske selvstyremyndigheter ikke har gått til å lønne fengslede terrorister.

Kan UD dokumentere dette?»

Bakgrunnen for spørsmålet er reportasjen som NRK Dagsrevyen sendte 28. februar. Journalist Tormod Strand presset utenriksdepartementet til å medgi at det finnes en egen støtteordning for palestinske fanger som er dømt i israelsk militærdomstol. Statssekretær Torgeir Larsen bekreftet også at beløpene øker med straffens lengde.

Høyres stortingsrepresentant Peter S. Gitmark slo umiddelbart fast i studio på Dagsrevyen at tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre informerte Stortinget «på feil måte» når det gjaldt utbetalinger til terrorister. KrFs stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad mener NRKs reportasje indikerer at et skriftlig svar som Støre ga i september 2012 «var misvisende». Ropstad har i et spørsmål til utenriksministeren bedt om utfyllende og korrigerende opplysninger om utbetalinger til terrorister. Utenriksminister Espen Barth Eide må svare skriftlig i løpet av denne uken.

I september 2012 meldte MIFF at seks prosent av PAs budsjett går til sikkerhetsfanger og familier av selvmordsbombere. På tross av økonomiske vanskeligheter fortsetter de palestinske selvstyremyndighetene å utbetale titalls millioner av kroner hver måned til palestinere i israelske fengsler og til de etterlatte etter selvmordsbombere.

I januar 2012 meldte MIFF at utbetalingene til fengslede terrorister ikke bare var sosialhjelp, eller «kantinepenger», som norske myndigheter har hevdet, men reelle lønnsutbetalinger. Fangene får penger på grunn av, og ikke på tross av, den terror som mange av dem har utsatt israelere for, skrev MIFF.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart