Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Politisk flertall stanset grunnlovspenger til anti-israelsk propaganda

Skjermdump fra forprosjektet til utstillingen "Nablus - en okkupert by". Israel bruker ytterst sjelden stridsvogner i tettbefolkede palestinske byer på Vestbredden.
Skjermdump fra forprosjektet til utstillingen "Nablus - en okkupert by". Israel bruker ytterst sjelden stridsvogner i tettbefolkede palestinske byer på Vestbredden.
Lokalpolitikerne i Stavanger stanset administrasjonens forslag om å gi 100.000 kroner fra grunnlovsjubileumsmidler til prosjektet "Nablus - en okkupert by". Mats Danielsen (Frp) fikk med seg Høyre, Sp og én representant fra Ap.

Med 8 mot 3 stemmer har kommunalstyret for kultur og idrett Stavanger i ettermiddag stemt ned kommuneadministrasjonens forslag om å gi grunnlovspenger til utstillingen «Nablus – en okkupert by» ved Museum Stavanger. MIFF kommenterte administrasjonens forslag 5. mai, de siste dagene er saken også omtalt flere ganger i Stavanger Aftenblad.

Den som skal ha størst ære for å hindre at Stavanger-folks skattepenger ble misbrukt til å skape nye løgnbilder om Israel hos norske skolebarn, er Mats Danielsen fra Fremskrittspartiet.

– Jeg reagerer kraftig på at en utstilling som ikke er relatert til den norske grunnloven får dobbelt så mye penger som arrangementer som faktisk har noe med grunnloven å gjøre, sa Danielsen til Aftenbladet 5. mai. Han tok også avstand fra at Nablus i utstillingens navn blir presentert som en okkupert by. Palestinske selvstyremyndigheter har hatt kontroll over byen siden 1995.

Mats Danielsen, FrP. (Foto: Privat, Facebook)
Mats Danielsen, FrP. (Foto: Privat, Facebook)

– Det er ingen israelske soldater i Nablus. Det er en fri by. Det er et faktum, sa Danielsen.

Den unge FrP-representanten, som også er aktivt medlem av MIFF, klarte å samle et bredt flertall mot planene. Allerede 6. mai varslet Høyre at de kom til å avvise forslaget fra administrasjonen. Odd Jo Forsell fra Høyre påpekte til Aftenbladet at utstillingen om Nablus har lite med grunnlovsjubileet å gjøre.

Da kommunalstyret for kultur og idrett hadde saken til votering i ettermiddag, stemte Høyre (4 representanter), Frp (2 representanter), Sp (1 representant) og én av Aps tre representanter imot administrasjonens forslag.

Her er vedtaket som 8 av 11 representanter stemte for:

«Saken avvises. Kultursjefen bes komme tilbake med nytt forslag til økonomisk støtte for behandling i KKI [kommunalstyret].»

Bare Venstres representant og to Ap-representanter stemte for å gi kommunale skattepenger avsatt til grunnlovsjubileet til Nablus-utstillingen. KrF er ikke representert i dette kommunalstyret.

Mats Danielsen inngår i en ny generasjon toneangivende Frp-politikere som ikke er redd for å vise klar støtte til Israel. Les mer her.

 

 

Faksmile av protokollen til kommunalstyret.
Faksmile av protokollen til kommunalstyret.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart