Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Statsfinansiert anti-israelsk propaganda

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Servert til hundrevis av skoleelever på Schizofrenidagene.

Mandag 2. november holdt Mads Gilbert foredrag under Schizofrenidagene i Stavanger. Tilhørerne var flere hundre elever fra videregående skoler i Rogaland. Tittel for Gilberts foredrag var «Om å tenke – for så å gjøre noe med det».

Har arrangørene av Schizofrenidagene tenkt gjennom sin invitasjon? Hva kan en anestesilege, selv om han er like erfaren og dyktig som Gilbert, om schizofreni? Visste arrangørene at de fikk et foredrag som handlet lite om helse, men desto mer om politikk – Rødt-politikerens venstreradikale verdensanskuelse?

En ung jente som hørte Gilberts foredrag forteller til MIFF:

«Først snakket han om hva god helse er – behovet for mat, vann, tak over hodet osv. Så gikk han inn på kontraster mellom rik og fattig, fred og krig, skaping og skading, egoisme og solidaritet. Helten hans, Che Guevara, ble også nevnt. Etter en slik innledning handlet nesten alt om det som skjer mellom Israel og palestinerne. Han snakket om flere bombeangrep Israel hadde gjort mot Palestina, men ingenting om hva Palestina hadde gjort mot Israel. Han fremstilte Israel som noe helt forferdelig og palestinere som noen stakkars uskyldige mennesker som bare forsvarte seg selv mot verdens største militærmakt. Gjennom hele foredraget sa han bare én positiv ting om Israel: “Selvfølgelig skal ikke israelske barn og ungdommer bli drept heller”. Resten var bare i mot Israel.»

Schizofrenidagene i Stavanger er «Nordens største, faste tverrfaglige psykiatrikonferanse». Blant arrangørene er en rekke statlige og kommunale helseinstitusjoner.

Er det en statlig oppgave å servere ensidig anti-israelsk propaganda til skolelever? Når arrangørene nå får tenkt seg om – hva vil de gjøre med det? Har Schizofrenidagene, ironisk nok, vært med på å skape vrangforestillinger?

Vil skolelevene få vite

Dersom du vil spare dine venner fra vrangforestillinger, så del gjerne denne og andre artikler fra MIFF i sosiale medier. Schizofreni «kan være skremmende og vanskelig å leve med», skriver Helsedirektoratet. Skremmende er det også når helsedager og skoletimer blir brukt på politisk, giftig agitasjon mot verdens eneste jødiske stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart