Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Varaordføreren i Bodø vil kopiere boikottvedtaket til Tromsø og Trondheim

Blir Bodø den tredje norske byen som boikotter israelske bosetninger? Det ønsker varaordfører Synne Høyforsslet Bjørbæk (Rødt). (Foto: Trond Kristiansen, flickr/ Bodø kommune)
Blir Bodø den tredje norske byen som boikotter israelske bosetninger? Det ønsker varaordfører Synne Høyforsslet Bjørbæk (Rødt). (Foto: Trond Kristiansen, flickr/ Bodø kommune)
Varaordfører Synne Bjørbæk (Rødt) vil straffe jøder hun mener bor på feil sted.

Varaordfører i Bodø, Synne Bjørbæk fra partiet Rødt, håper å få med politikerne i bystyret på en boikott av israelske varer og tjenester produsert på Vestbredden, skriver Avisen Nordland. Hun har allerede sikret seg støtte fra SV, som er med som forslagsstiller. Partiene ønsker å kopiere lignende boikottvedtak som i Tromsø og Trondheim.

Som MIFF har påpekt tidligere, kjemper boikottpartiene om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene om Israel. Bodø ledes i dag av en koalisjon dannet av Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Rødt – partier som har stemt for lignende vedtak i andre byer.

– Konflikten mellom Israel og Palestina er ingen konflikt mellom to likestilte parter. Det er en asymmetrisk konflikt mellom en overlegen okkupant og et folk som kjemper for retten til å leve og bo i sitt eget land, skriver Bjørbæk i en interpellasjon som skal behandles i bystyret. Videre kommer hun med grove anklager mot Israel.

– I sine gjentatte brutale militære angrep på Gaza, har Israel nesten bare bombet sivile mål, skriver politikerne fra Rødt og SV i interpellasjonen til bystyret.


Militære eksperter: Israel går ekstra langt for å beskytte sivile

Militære eksperter som har gransket Israels krigføring under Gaza-krigen i 2014, konkluderte med at «Israel gikk ekstra langt for å beskytte sivile». En av dem som var med på rapporten, den britiske offiseren Richard Kemp, fortalte at «ingen hær har gjort så stor innsats for å unngå at sivile skulle bli drept som det Israel gjorde under alle de tre Gaza-krigene», da han holdt foredrag for MIFF september 2016.

Politikerne i nordlandskommunen nevner heller ingenting om at Hamas i sin egen terrorhåndbok anbefaler bruk av sivile skjold i krigføringen, og hvordan de ser på lidelse hos sin egen befolkning som en seier for deres sak.


Varaordføreren kalte Israel for en apartheidstat

Varaordførerens ønske om boikott er ikke hennes første angrep på Israel. Tidligere har hun kalt Israel for en apartheidstat, noe som fikk den israelske ambssadøren Raphael Schultz til å reagere da han besøkte byen i fjor.

– Det er både diskriminerende og urettferdig. Det blir basert på stereotyper, og ikke fakta. Det er viktig å poengtere at Israel ikke har noen politikk hvor det er et mål å drepe uskyldige mennesker, slo han fast etter utspillet.


Her er forslaget til vedtak som er sendt til bystyret i Bodø;

1. Bodø kommune avstår fra å kjøpe israelske varer og tjenester som er produsert i okkuperte palestinske områder.

2. Bystyret ber Rådmannen sørge for at Bodø kommune krever dokumentasjon på at varer som kjøpes ikke kommer fra okkuperte områder i Palestina, Vest-Sahara og lignende, i de tilfeller hvor dette er en aktuell problemstilling. Dette gjelder også for kommunale foretak og andre selskaper eid av Bodø kommune.

3. Bystyret oppfordrer Bodø kommunes innbyggere, Nord Universitet, næringslivet, andre kommunestyrer og fylkesting og Stortinget om å boikotte varer og tjenester produsert i okkuperte palestinske områder inntil staten Israel innfrir vedtatte FN resolusjoner.

Også helt sør i landet jobber partier på venstresiden for å få til en boikott av jøder de mener bor på feil sted. SVs gruppeleder i Kristiansand, Andreas Landmark, sier partiets viktigste sak for 2017 er å få til et lignende boikottvedtak.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart