Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Etter MIFFs klage må festival svare for sin diskriminering av israelere

Festivalen Feminine Tripper ble avholdt i Oslo 19.-25. mars 2018. (Plakat fra Facebook-siden)
Festivalen Feminine Tripper ble avholdt i Oslo 19.-25. mars 2018. (Plakat fra Facebook-siden)
Diskrimineringsnemnda gransker festivalen Feminine Tripper for lovbrudd.

19. mars meldte MIFF om den norske festivalen Feminine Trippers grove diskriminering av israelske deltakere. «Vi kan ikke invitere israelske deltakere med en god samvittighet,» skrev arrangørene. Da de fikk kritikk for sin diskriminering, valgte arrangørene å stenge sin Facebook-side for alle israelere.

22. mars sendte MIFF brev til politiet og Diskrimineringsnemda hvor vi påpekte at Feminine Tripper brøt norsk lov. Likestillings- og diskrimineringsombudet, som også fikk kopi av brevet, svarte raskt og understreket at «diskriminering på grunn av nasjonal opprinnelse er forbudt».

I et brev til MIFF datert 16. mai varsler Diskrimineringsnemnda at de jobber med saken.

«I saker om diskriminering gjelder regelen om delt bevisbyrde mellom klager og innklagede. Dette betyr at klager må vise til forhold/omstendigheter som gir «grunn til å tro» at forskjellsbehandling har funnet sted. Når klager har etablert «grunn til å tro», går bevisbyrden over på innklagede, som må sannsynliggjøre at diskriminering ikke har skjedd,» skriver Diskrimineringsnemnda.

Mye tyder på at MIFFs argumenter har fått Diskrimineringsnemnda «grunn til å tro» at forskjellsbehandling har funnet sted. For nå retter de seg mot de innklagede.

«Som de av vår saksforberedelse vil sekretariatet for Diskrimineringsnemnda kontakte den innklagede parten for å innhente deres syn på saken,» skriver Diskrimineringsnemnda.

Diskrimineringsnemnda opplyser at de er i etableringsfasen, og ber om forståelse for at dette vil føre til «noe lengre saksbehandlingstid enn forventet.

 

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart