Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Operasjon Dagsverk fortsetter med å stikke hodet i sanden

Etter at MIFF hadde en helsides annonse i Bergens Tidende og andre store aviser lørdag 27. oktober, fikk OD-lederen svare i et leserinnlegg på bt.no samme kveld. (Skjermdump fra bt.no)
Etter at MIFF hadde en helsides annonse i Bergens Tidende og andre store aviser lørdag 27. oktober, fikk OD-lederen svare i et leserinnlegg på bt.no samme kveld. (Skjermdump fra bt.no)

Operasjon Dagsverks leder Frida Jøraholmen Andresen hevder i Bergens Tidende at MIFFs annonse «er preget av falsk informasjon og grove anklager uten rot i virkeligheten». Men hun gir ingen konkrete sitater fra annonsen på hva hun mener er feil. MIFF derimot har i løpet av de siste måneder publisert flere titalls artikler hvor vi påviser konkrete feil i ODs materiell og den farlige agendaen til samarbeidspartnerne.

Janna Jihad er en av de palestinske jentene som OD bruker mest i filmmaterialet til årets aksjon. Hun sier «okkupasjonen av Palestina» har vart i «70 år».

Vi skulle så gjerne ønske at OD sa det var en forsnakkelse, at de kunne vise til andre klipp hvor Janna Jihad sier at okkupasjonen har vart i 50 år.

Janna Jihads sør-afrikanske samarbeidspartnere publiserer et bilde av et kart hvor Israel er utslettet og erstattet med fargene i det palestinske flagget. Vi skulle så gjerne ønske at OD tok avstand fra en slik forferdelig og frastøtende politisk markering.

Janna Jihad leder en anti-israelsk folkemengde i ropet «Fra elven til havet vil Palestina bli fri!». Vi skulle så gjerne ønske at OD tok avstand fra slik oppvigleri til kamp mot Israel.

Operasjon Dagsverk fremstiller også Ahed Tamimi som en fredsaktivist. Senest denne måneden gjentok hun at hun vil fjerne hele Israel. Hvorfor er det så vanskelig for OD å beklage og ta avstand fra dette?

Det er selvsagt ikke ekskluderende og udemokratisk at en frivillig organisasjon bruker innsamlede smågaver fra støttespillere landet rundt til å kritisere organisasjoner som mottar hundretusenvis (OD) og millioner (KFUK-KFUM Global) fra statskassen. Det er ekskluderende og farlig når de palestinske gruppene som mottar årets OD-penger vil boikotte Israel helt til de får tvunget gjennom at minst 7 millioner palestinere får flytte inn i Israel. Det hjelper lite å hevde at man «anerkjenner Israel som en legitim stat», når man gir over 20 millioner kroner fra norske skoleelever til grupper som vil erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart