Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge skrur stadig opp støtten til PLOs propagandakontor

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. (Foto: Frode Overland Andersen / UD, flickr)
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. (Foto: Frode Overland Andersen / UD, flickr)
I år gir Norge seks millioner kroner til å «forberede forhandlinger» til et departement som jobber i stikk motsatt retning.

Gjennom det norske representasjonskontoret i Al Ram på Vestbredden gir den norske regjeringen økonomisk støtte til forhandlingsdepartementet i PLO (PLO NAD). I august 2016 spurte MIFF hvorfor Utenriksdepartementet gir millioner av kroner i forhandlingsstøtte til noen som nekter å forhandle.

Siden den gang har støtten fortsatt, og i 2019 er den kraftig styrket, viser oversikten på UDs tilskuddsportal.

I 2017 og 2018 ga Norge 3,8 og 4,5 millioner kroner til PLOs forhandlingsdepartement. I år er det allerede utbetalt 3,5 millioner kroner, og totalt er 6,1 millioner lovet i 2019.

Utenriksdepartementet formulerer hensikten med støtten slik: «Gi juridisk-, politisk- og kommunikasjons-støtte til forhandlingsdepartementet til PLO for å forberede og gi anbefalinger til endelige forhandlinger og tilhørende spørsmål.» Fra 2015 til 2019 har Norge utbetalt 18,9 millioner kroner med denne hensikt, og 2,6 millioner ekstra er lovet.

Problemet er ikke bare at PLO og palestinske selvstyremyndigheter har nektet å forhandle med Israel i hele denne perioden. PLO NAD blir mer og mer et propagandakontor for formidling av fiendtlig holdning til Israel. Deres kommunikasjon verken forbereder eller fremmer forhandlinger.

I en artikkel fra 10. mars 2019 forsvarer PLO NADs leder Saeb Erekat den økonomiske belønningen til dømte palestinske terrorister. Det er underlig at den norske regjeringen, som i sin plattform fra januar 2019 sier at den vil «aktivt motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme, inkludert fangelønn», likevel skrur opp støtten til et departement som aktivt jobber for å sikre denne fangelønnen.

I en publikasjon fra 25. juli 2019 slår PLO NAD fast at 7 millioner etterkommere av palestinske flyktninger skal ha rett til å velge om de vil flytte inn i Israel. Dette er en rett de ikke har, og som vil føre til at verdens eneste jødiske stat blir borte.

Publikasjonen avviser også at Israel kan forbli en jødisk stat. Når det jødiske folket vil ha sin egen stat, blir det kalt for rasisme, mens Palestina på sin side blir definert av PLO som arabisk og muslimsk. Det er visstnok ikke rasisme. Dette hykleriet sponser Norge med stadig flere millioner av kroner.

I en publikasjon fra 29. november 2018 blir jødisk boligbygging i Jerusalem fremstilt som «krigsforbrytelse». Man kan spørre hvorfor den norske regjeringen vil finansiere slik demonisering av jøder som bygger boliger i sin tre tusen år gamle historiske og religiøse hovedstad.

«Palestina vil fortsette å fordømme bruken av religion og hellige bøker til å rettferdiggjøre kriminalitet og forbrytelser,» skrev PLO NAD i en publikasjon publisert 12. desember 2018. Erekat er tydeligvis blind for at nettopp PAs egne utdanningsmyndigheter bruker islam og islamsk hellige bøker til å rettferdiggjøre krig mot Israel.

Senest 2. november 2019 tok Erekat avstand fra Balfour-erklæringen, hvor den britiske regjeringen i 1917 lovte å legge til rette for etableringen av et jødisk nasjonalhjem. Så lenge Norge skrur opp støtten til kreftene som motarbeider at Israel skal kunne forbli en jødisk stat, er alle fine ord om tostatsløsning (og især fordømmelse av Israel for å angivelig forhindre en slik løsning) tomme ord.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart