Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fra 4 til 27 israelske viner på Vinmonopolet

Tre vintyper fra den israelske produsenten Nana er blant de nyeste produktene på Vinmonopolet. (Foto: Nana Winery)
Nordmenn får stadig større tilgang på israelske drikkevarer.

Seks nye israelske viner er nå tilgjengelig på Vinmonopolet. Dermed har antallet israelske viner nesten sjudoblet seg på bare to år. I 2018 var det kun fire israelske viner tilgjengelig for norske kunder. Nå er antallet hele 27.

– Jeg var nede og besøkte en del av produsentene i Israel. Jeg har lyst til at nordmenn ikke bare skal bli kjent med israelsk vin, men at de også kan bli kjent med de ulike regionene av landet. Nå har vi viner fra nord, sør, øst og vest i Israel, sier vinimportør Christian Helsvig i selskapet eWine til MIFF.

Det er han som er importør av alle de nye vinene som nå er tilgjengelig for norske forbrukere. En av de nye vingårdene i sortimentet til Vinmonopolet er Nana Estate Winery. De produserer vin ved Mitzpe Ramon i Negevørkenen.

– Jeg synes det er spesielt spennende med Nana, som produseres i ørkenen. Det var en fantastisk opplevelse å kjøre gjennom en ørken, og så plutselig åpenbarte det seg oase av en vinmark midt oppe i dette. Det er et mirakel i ørkenen, slik Israel ofte er blitt beskrevet som, sier Helsvig engasjert.

Til tross for at vingården ligger midt i ørkenen gjør grunnvann og en elv i området at det er gode vekstvilkår for vindruer her. En hvitvin, rødvin og en rosévin fra Nana Winery er nå tilgjengelig i sortimentet til Vinmonopolet.

Midt i Negevørkenen har Nana Winery klart å få til vinproduksjon. Nå er vin herfra til salgs i Norge. (Foto: Nana Winery)

Et annen vinprodusent som er ny på det norske markedet er Gvaot Winery i hjertet av Samaria, med rødvinene Vineyard Dance og Gofna Pinot Noir.

I tillegg øker utvalget av viner fra Recanati Winery i sentral-Israel. Nå er også rødvinen Jonathan tilgjengelig. Dette er den sjette vinen fra denne vinprodusenten, som nå har tre hvitviner og tre rødviner på Vinmonopolet.

– Salget av israelsk vin har gått veldig bra. Jeg tror også vi vil oppleve en stor økning med økt utvalg. Jeg får veldig mange positive tilbakemeldinger på israelsk vin. Det handler veldig lite om politikk, forteller importøren.

De israelske vinene er langt fra de billigste på Vinmonopolet, men Helsvig peker på den høye kvaliteten på de israelske produktene. En svak krone gjør også at importen blir dyrere – som igjen øker prisene ute i butikkene.

– Det er ikke de billigste vinene, men du får svært god kvalitet, sier han.

Vinimportør Christian Helsvig i selskapet eWine har gjort at utvalget av israelsk vin har økt kraftig. (Foto: Bjarte Bjellås)

Det er kun lite utvalg av Vinmonopolets utsalgssteder som har israelsk vin tilgjengelig i hyllene, men på Vinmonopolet.no kan man bestille de israelske produktene og få dem levert til sin nærmeste butikk. Noen dager etter bestilling vil man få en SMS om at flaskene er klare til henting.

Det er verdt å merke seg at alle de nye vinene foreløpig ligger under landet Øvrige, og ikke Israel. Denne informasjonen vil bli oppdatert. Man kan også besøke nettsiden til eWine direkte for å lese mer om produktene og bestille.

PS: I tillegg til seks nye viner er det også kommet en israelsk gin, Levantine, fra produsenten Milk & Honey. Også deres whiskey er snart til salgs i Norge.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart