Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Hamas «spekulerer i å forårsake sivile dødsfall blant palestinerne»

Cecilie Hellestveit. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Cecilie Hellestveit. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Forsker Cecilie Hellestveit sier hver eneste Hamas-rakett er et brudd på folkeretten.

Hver fjerde drepte på Gaza er et barn. Finnes det ikke lover mot sånt? spør Aftenposten i en tittel 16. mai.

Aftenposten nevner ikke at over halvparten av befolkningen på Gaza-stripen er barn, og at disse dødstallene i seg selv vitner om at Israel ikke har bombet tilfeldig i befolkningen. (Da amerikanerne og britene inntok Irak i 2013 var til sammenligning antallet drepte barn under 15 år høyere representert blant dødsofrene enn sin andel i befolkningen.) Aftenposten nevner heller ikke at flere av barna som har dødd i den pågående konflikten er blitt drept av Hamas-raketter som har slått ned på Gaza-stripen.

Men Aftenposten lar forfatter og forsker Cecilie Hellestveit i Folkerettsinstituttet gi viktige opplysninger i saken. Aftenposten presenterer henne som «blant de fremste norske ekspertene på Midtøsten og internasjonal rett».

Hellestveit oppklarer en misforståelse som mange i Norge har, at proporsjonalitet handler om at det skal være like store tap av menneskeliv på begge sider. Folkeretten er opptatt av om krigshandlinger blir rettet mot militære mål eller ikke. Hellestveit påpeker at alle Hamas-rakettene er krigsforbrytelser

– Bruker du raketter som ikke kan styres mot militære mål, slik som rakettene til Hamas, så er det et folkerettsbrudd, sier Hellestveit.

Aftenposten skriver også:

«Hellestveit mener på sin side at Hamas og de andre militante gruppene spekulerer i å forårsake sivile dødsfall blant palestinere. Ved å gjemme våpen og militært materiell i boligområder og skoler og sykehus, forsøker de å heve terskelen for israelske angrep. Det gir også Israel et omdømmeproblem.»

I “rettferdig krig”-tradisjonen, som president Barack Obama refererte til i sin tale da han mottok Nobelprisen, er det et prinsipp som heter “dobbelt effekt”-prinsippet. Ifølge dette prinsippet, er det moralsk rettferdig å oppnå et mål hvis dette er rettferdig i seg selv, selv om det vil føre til uønskede konsekvenser – på betingelse av at de uønskede konsekvensene er uunngåelige, ikke med overlegg, og at tiltak ble gjort for å minimere deres negative effekt.

Det er et rettferdig mål av Israel å prøve å stanse rakettangrep og infiltrasjonsangrep fra Hamas. Dessverre er konsekvenser for sivilbefolkningen på Gaza-stripen unngåelige.

Norge gir indirekte belønning til barnemordere

I alle kriger blir dessverre barn drept. Barn er drept i stort antall også i krigene som Norge har deltatt i de siste årene. Men det ser ut som om det bare er når Israel forsvarer seg at kollektiv skyld for barnemord blir lagt på en hel nasjon, ja til og med på de som mange tusen kilometer borte sprer informasjon om samme land.

Men det er dessverre slik at alle norske skattebetalere, indirekte er med, ikke bare å støtte barnemordere, men gi dem økonomisk belønning. Den store forskjellen på MIFF-medlemmer og andre skattebetalere i Norge, er at vi gjør det høyest ufrivillig og til kraftige protester!

MIFF er nok den organisasjonen i Norge som har arbeidet mest mot palestinernes belønningssystem for barnemordere.

Ta Malki Roths drapsmann for eksempel. Malki og venninnen ble drept sammen med seks andre barn og 7 voksne 9. august 2001 da de koste seg på en pizzarestaurantDen palestinske terroristen som laget bomben fikk hver måned 9.000 kroner [tall per 2014, siden har utbetalingen økt] utbetalt fra pengekassen til palestinerne. Lærere, politifolk og andre offentlige tjenestemenn får langt lavere månedslønn! Barnemorderne får lønn på nivå med toppstillinger i PA.

Belønning til barnemordere er en høyt prioritert sak hos palestinske selvstyremyndigheter. Noen palestinere planlegger terrorangrep fordi de vet at de vil få økonomisk belønning.

Under forhandlingene mellom Israel og PA fra sommeren 2013 til våren 2014 ble Israel presset til å løslate flere dømte terrorister, flere av dem hadde deltatt i drap på barn. Palestinske selvstyremyndigheter ga dem utbetalinger på mellom 170.000 og 300.000 kroner da de slapp fri. Mange av dem fikk fra før opptil 300.000 kroner i årlige lønnsutbetalinger. Alt dette fordi de hadde drept jødiske barn.

Finnes det ikke lover mot sånt?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart