Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Støre-regjeringen øker støtten til UNRWAs hatundervising

Ap-leder Jonas Gahr Støre må ikke høre på fylkeslag som ønsker å anerkjenne en palestinsk stat før palestinerne har godtatt at Israel skal forbli nasjonalt hjemland for det jødiske folk. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
Statsminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
Ap- og Sp-regjeringen øker støtten til FN-organisasjonen UNRWA med 50 millioner kroner, melder Dagbladet.

I dag kommer Støre-regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet som Solberg-regjeringen utarbeidet før de gikk av. Stortingsrepresentant Åsmund Aukrust (Ap) bekrefter til Dagbladet at regjeringen øker bistanden til UNRWA med 50 millioner kroner.

Omlag 60 prosent av UNRWAs budsjett går til utdanning av palestinske barn og tenåringer. I en fersk artikkel fra 5. november beskriver magasinet Foreign Policy skolebøkene som FN-organisasjonen benytter slik: «Skolebøkene fremstiller jøder som fiender av islam, glorifiserer såkalte martyrer som har dødd mens de gjennomførte terrorangrep, og fremmer jihad for frigjøringen av historiske Palestina, inkludert områder som ligger klart innenfor Israels grenser fra før 1967, slik som Jaffa og Haifa. Kart over regionen inkluderer ikke staten Israel, som i pensumlitteraturen blir omtalt som ‘den sionistiske okkupasjonen’.»

Foreign Policys journalist Yardena Schwartz besøkte en FN-skole i Shaufat i Øst-Jerusalem i slutten av september. Da hun forsøkte å snakke med elever om skolepensumet, ble hun stanset av UNRWA-ansatte. Utenfor skolen møtte hun elever som fortalte at de hadde lært om terroristen Dalal Mughrabi. «De lærte oss at hun er en helt. Vi blir lært at martyrer går til et veldig høyt nivå i himmelen,» fortalte en jente i femte klasse. Schwartz spurte en niendeklassing hva hun har lært om tostatsløsningen: «Vi blir lært å forsvare Palestina, slik at det ikke kan bli noen tostatsløsning,» svarte hun.

MIFF har i årevis kritisert Solberg-regjeringen for de ukritiske utbetalingene til UNRWA. For det er ikke bare hatundervisningen som er galt med organisasjonen, problemet er også at selve organisasjonens arbeid er en hindring for en fredsløsning.

Vi «gir assistanse, beskyttelse og politisk oppmerksomhet (advocacy)» til fem millioner palestinske flyktninger, «i påvente av en løsning på deres situasjon», skriver UNRWA. Høykommisæren for flyktninger (UNHCR), på den annen side, løser det ene flyktningproblemet etter det andre ved å integrere flyktningene der de er, eller med gjenbosetting i tredjeland. UNHCR løser situasjonen. De som før var flyktninger, er det ikke lenger. UNRWA sementerer situasjonen og blir en del av problemet. UNRWA bruker milliarder av kroner på å videreføre flyktningstatusen til palestinerne i generasjon etter generasjon.

Da Norge hadde formannskapet i UNHCRs gjenbosettingsgruppe våren 2006, arbeidet regjeringen for «å styrke UNHCRs saksbehandlingskapasitet (…), bidra til at flere nye land tar del i gjenbosettingsarbeidet, og arbeidet for en felles gjenbosettingsinnsats for å løse fastlåste flyktningsituasjoner» (St.prp. nr. 1, 06-07).

Palestinernes flyktningsituasjon har vært fastlåst lenger enn noen andre. Likevel er det ingen initiativ fra UNRWA til å gjøre en gjenbosettingsinnsats. UNRWA avsluttet de siste tegn på slik innsats i 1959. Norske regjeringer av skiftende farge har heller ikke gjort noe.

Så lenge Norge støtter UNRWA, er vi med på å gi næring til den helt urealistiske drømmen hos palestinerne om «rett til å vende tilbake» til det som i dag er Israel. Dette er en rett som ingen andre store flyktninggrupper har fått, langt mindre deres etterkommere i fjerde generasjon. Dersom Israel skulle bli tvunget til å åpne grensene for alle flyktningenes etterkommere, ville det gjøre slutt på den eneste jødiske staten i verden.

Ingen blir mer skadelidende for denne dobbeltstandarden enn palestinerne selv. UNRWAs arbeid har blåst bort insentiver til arbeid og investeringer i det palestinske samfunnet. UNRWA legger beslag på store menneskelige og økonomiske ressurser som kunne vært frigjort til å skape en lysere framtid for palestinerne.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015. MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart