Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, og Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein varmer opp til sjakkturneringen. (Foto: Bjarte Bjellås, MIFF)

Israel og Norge møtes i åpen sjakkturnering

Mandag 9. januar blir det åpen turnering for israelske og norske sjakkspillere.

Israel og Norge møtes til sjakkturnering på nettet mandag 9. januar kl. 18.00-19.50, melder Chess24.com. Alle som vil kan delta via Lichess, et av verdens største nettsted for sjakk og en tjeneste som er gratis. Turneringen er tredelt etter nivå. I de to beste klassene blir det pengepremier på til sammen 20.000 kroner, i amatør- og nybegynnerklassen kan man vinne gratis online sjakkurs.

Sjakk-nettstedet Chess24, som siden 2019 har vært en del av sjakkselskapet til Magnus Carlsen, skal sende turneringen live via YouTube. Åpningsseremonien starter kl. 17.30, og der skal Norges ambassadør i Israel, Kåre Aas, og Israels ambassadør i Norge, Avi Nir-Feldklein, delta.

Lior Aizenberg, israeleren bak Chess4Solidarity, forteller at han har arrangert nesten 40 tilsvarende turneringer med 12.000 deltakere fra over 170 land. Chess4Solidarity er opprettet for å styrke forholdet mellom land og fremme solidaritet mellom folk.

Lior Aizenberg (midten) og de kvinnelige sjakkstjernene Judith og Sofi Polgar håper flest mulig norske sjakkspillere stiller i turneringen på mandag.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart