Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Oslos ordfører og biskop stiller opp for dem som «bidrar til antisemittiske holdninger»

Oslos ordfører Marianne Borgen og Oslos biskop Kari Veiteberg. (Foto: Oslo kommune/ Sturlason og DNK)
9 av 10 norske jøder ser på Israel som viktig eller svært viktig. Ordføreren og biskopen i Oslo ser på Israel som en «katastrofe» som de vil boikotte.

Lørdag 13. mai arrangerer Palestinakomiteen og en rekke andre anti-israelske organisasjoner en demonstrasjon i Oslo. Blant talerne som er annonsert på demonstrasjonen er Marianne Borgen, ordfører i Oslo, og Kari Veiteberg, Oslo-biskop i Den norske kirke.

I 2021 kom en meningsmåling som indikerer hva norske jøder tenker om at en ordfører og en biskop stiller opp på et slikt arrangement.

  • 63 prosent av norske jøder mener negativ omtale av Israel bidrar «vesentlig» til antisemittisme i Norge, og 36 prosent mener at det bidrar «til tider til antisemittisme».

Ordføreren og biskopen stiller opp på en demonstrasjon hvor hele hensikten er å gi negativ omtale av Israel. De kommer også til å levere sine egne bidrag. 99 prosent av norske jøder vil se det som bidrag til antisemittisme.

  • Over 80 prosent av norske jøder mener Palestinakomiteen bidrar til antisemittisme.

Ordføreren og biskopen stiller likevel opp for dem.

  • Mellom 85 og 90 prosent av norske jøder er enig eller sterkt enig i at anklagen om Israel som en apartheidstat «bidrar til antisemittiske holdninger».

«Boikott apartheid» er en av parolene under demonstrasjonen.

  • Solidaritetsarbeidet for Palestina er en av de viktigste antisemittiske kreftene i Norge, mener 19 prosent av deltakerne i undersøkelsen. I tillegg svarer 25 prosent at solidaritetsarbeidet for Palestina «bidrar sterkt til antisemittiske holdninger», 33 prosent at det «bidrar for ofte» og 16 prosent at det «kan til tider bidra». Kun 3 prosent av norske jøder svarer at solidaritetsarbeidet «overhodet ikke kan bebreides for antisemittisme i landet».

Ordføreren og biskopen stiller likevel opp.

  • Nærmere 80 prosent av norske jøder anser statens Israels eksistens som «svært viktig» og over 10 prosent anser den som «viktig», altså til sammen 90 prosent.

Ordføreren og biskopen er fullstendig i utakt med den lille utsatte minoriteten. De låner sitt navn til en demonstrasjon som fremstiller hele Israels eksistens som en katastrofe. Det fremkommer av slagordet «75 år med nakba».

Ordføreren og biskopen låner sitt navn til påstander om Israel som ikke er sanne. Bosetningene er ikke ulovlige, det er gode argumenter for å se dem som lovlige. Israel er ikke en apartheid-stat.

Det er ikke en generell blokade av Gaza, men en lovlig sjøblokade og varekontroll på grensestasjoner for å hindre leveranser av våpen og andre materialer som kan misbrukes militært av Hamas og Islamsk Jihad.

– Israel oppfatter at de er i væpnet konflikt med Hamas på Gazastripen og frykter våpensmugling og rakettangrep. Folkeretten åpner for den type kontroll i væpnede konflikter, sa daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre i 2011.

Palestinske myndigheters ambassadør i Norge, Marie Antoinette Sedin, skal også tale på demonstrasjonen. Senest denne uken har EU-parlamentet fordømt PAs skolebøker for hatefullt innhold og antisemittisme. Det er ikke bare Palestinakomiteen som bidrar til antisemittiske holdninger.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart