Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– En terrororganisasjon angriper Israel, men Norge fordømmer Israel

Brannmannskap slukker branner etter rakettangrep fra Libanon 11. juni 2024. (Foto: Flash90)
Norske myndigheter ser en annen vei når terroristene i Hizbollah angriper Israel, store områder settes i brann og 80 000 israelere er på flukt fra sine hjem, men fordømmer Israel når de forsvarer seg.

Den 7. oktober 2023 ble Israel rammet av den verste massakren mot jøder siden Holocaust. Flere tusen terrorister stormet inn i Israel fra Hamas-kontrollerte Gaza, og angrep forsvarsløse babyer, barn, kvinner, eldre og menn. Over 1200 ble myrdet, utallige ble torturert, brent eller gjengvoldtatt.

Norske myndigheter har klart kunststykket siden den gang å spille seg helt ut på sidelinjen i forhold til Israel og har valgt en linje som er uten sidestykke i forhold til de fleste andre andre nasjoner vi ønsker å sammenlikne oss med. MIFF har omtalt dette gjentatte ganger. Til syvende og sist valgte Israel å kalle hjem ambassadør Avi-Nir Feldklein, etter at Norge anerkjente «Palestina». En anerkjennelse som av mange ble oppfattet som en belønning for terror. Ambassadør Feldklein kunne meddele at Israel har mistet all tillit til Norge. Å kalle hjem en ambassadør er alvorlig diplomatisk reaksjon.

Noe som sjelden nevnes i norske medier er rakettene som fortsatt tidvis hagler inn i Israel fra Gaza. De skytes fra sivile områder i Gaza og inn i vilkårlige sivile områder i Israel.

Det som aldri nevnes og heller ikke ser ut til å anfekte norske myndigheter, er rakettregnet fra terrororganisasjonen Hizbollah i Libanon. Nå har over 80 000 israelere måttet flykte fra sine hjem i Israel og må bo på små hotellrom og hos venner og slektninger. Folks liv blir satt på pause og barn blir tatt ut av barnehager, skoler og sin lokale vennskapskrets, mens hittil over 5000 raketter har haglet inn i landet.

Så sent som torsdag skrev MIFF om hvordan byen Kiryat Shmonah i Nord-Israel har vært en spøkelsesby i 9 måneder. Bygninger treffes og store naturområder nord i landet settes i brann.

Det er stadig vekk stille fra utenriksminister Espen Barth Eide og norske myndigheter om terroren mot Nord-Israel, men som den israelske ambassaden delte i dag på X (skjermdump nedenfor) har man uttrykt bekymring for skader på infrastruktur, sivile ofre og til alt overmål navngitte olivenlunder i Libanon. Terroren fra Libanon har de ennå til gode å kommentere. Hvor er fordømmelsen mot Hizbollah og ikke minst deres ansvar for å utsette sin egen befolkning for dette, i tillegg til det de åpenbart forårsaker i Israel? Det påpekes at internasjonal humanitærrett må respekteres, men pekefingeren rettes altså kun mot den angrepne part som forsvarer seg selv.

Vi stiller oss bak uttalelsen fra den israelske ambassaden:

Hvor er fordømmelsen fra utenriksminister Eide på dette?
Vi oppfordrer Norge til å respektere deres forpliktelse til FNs resolusjoner 1701 og 1559 og krever fra den libanesiske regjeringen går til alle skritt for å sikre at Libanon respekterer FNs resolusjoner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart