Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

NGO Monitor ga ros og ris til norsk bistand i møter med norske politikere

Vebjørn Dysvik fra UD, Gerald Steinberg og Shaun Sacks fra NGO Monitor og Conrad Myrland fra MIFF. (Foto: UD)
Siste uken i januar bidro MIFF til å tilrettelegge for NGO Monitors besøk i Norge.

NGO Monitor er et forskningsinstitutt som følger med hvordan frivillige organisasjoner opptrer i den arabisk-israelske konflikten. De har stått for flere avsløringer av hvordan NGOer misbruker europeiske (og norske) bistandspenger på en måte som er kontraproduktivt for fred. Mange organisasjoner som mottar store offentlige midler, også fra Norge, fokuserer ikke lenger på fredsløsninger, men bidrar til å gjøre forhandlinger mer vanskelig.

Tirsdag 28. januar talte professor Gerald Steinberg og Shaun Sacks fra NGO Monitor i MIFF Oslo. Under besøket i Norge ga de også presentasjoner til stortingsrepresentanter og rådgivere fra to av regjeringspartiene og to av opposisjonspartiene. MIFF deltok også da NGO Monitor hadde et møte med Vebjørn Dysvik, direktør i Regionavdelingen i Utenriksdepartementet.

– I møtene uttrykte vi ros til Norge, som er best i Europa på å gi offentlig innsyn i de ulike prosjekter som blir støttet. Her er Norge et eksempel som andre land burde følge, sier Sacks til MIFF. Han noterer også med tilfredshet at Norge de siste årene har endret sin støttegivning fra langsiktige prosjekter til årlige bevilgninger. Dette gir norske myndigheter større kontroll og stiller større krav til mottakerne.

Men NGO Monitor er ikke udelt positive til norsk bistand.

– Vi uttrykte også bekymring for at norsk bistand, særlig bistand som går til prosjekter via norske frivillige organisasjoner, går videre til palestinske organisasjoner som motarbeider en fremforhandlet løsning og som har medarbeidere med tilknytning til grupper som EU klassifiserer som terrororganisasjoner, sier Sacks.

Hvorfor gikk millioner fra norske skattebetalere til organisasjoner med Rinas drapsmann på lønningslisten? spurte NGO Monitor i oktober 2019.

27. januar 2020 publiserte NGO Monitor en rapport som viser at terrororganisasjonen PFLP har omfattende forbindelser til minst åtte palestinske organisasjoner som finansieres fra Europa. UAWC er en av disse organisasjonen som mottar bistand fra Norge via Norsk Folkehjelp.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart